Underbara sommar!

Innan jag gick och la mig igår (alldeles för sent) så kände jag mig tvungen att kika efter vilken typ av väder morgondagen (läs idag) hade att bjuda på. Till min förvåning (och självklart förtjusning) såg jag att det väntades bli runt 20 grader varmt! Jag fick helt enkelt gå upp en kvart tidigare i morse för att hinna raka benen. Inte hade jag för avsikt att gömma mig i ett par långbyxor inte. Det tråkiga är ju bara att jag har suttit inomhus på utbildning hela dagen.

Det verkar vara en väldigt intressant utbildning, ICDP - det vägledande samspelet. Vi har pratat väldigt mycket och det blir verkligen till att rannsaka sig själv. Bara det här att fundera kring vem jag själv är, hur har jag blivit som jag är, vilka förebilder har jag haft i mitt liv, vem har betytt något för mig... Oj oj oj säger jag bara, riktigt djupa diskussioner har dagen bjudit på! Jag ser fram emot fortsättningen faktiskt.

Idag har vi ätit middag ute, då är det verkligen sommar på riktigt! Det är så underbart och jag blev så glad. Nu är det bara att invänta semestern!

Var tar tiden vägen?

Den här låååååånga ledigheten har verkligen försvunnit i ett nafs. Men jag ska absolut inte neka till att det har varit skönt. Väldigt synd bara att blev förkyld =/ Jag sov bort halva dagen igår för att jag kände mig så risig. Jag gick inte upp på riktigt förrän vid 15-tiden. Jag har världens bästa Erik som låter mig få göra det faktiskt. Han är faktiskt megabäst när jag tänker på det. Jag är inne i sån period när jag är dökär i honom. Det går ju upp och ner som alla vet och nu har jag världens uppåtperiod och det är himla trevligt. Mer sex och mys åt folket!

Jag sitter här och väntar på att Ida ska gå och lägga sig så att jag kan äta upp resten av hennes lördagsgodispåse =) Jag anser att när barnen går och lägger sip på söndagskvällen så förfaller deras rätt till det godis som kan tänkas vara kvar efter lördagen. Alltså är det fritt fram för mamman (och kanske pappan) att länsa det som är kvar. Det är helt enkelt ett privilegium man har som hårt arbetande förälder.

Nu verkar surpuppan Filip äntligen ha somnat, det var ett väldans liv på honom nu i kväll.

Idag har Erik bottenmålat båten så nu ska den snart ner i plurret, det betyder, mina kära vänner, att sommaren snart är här!

Utbildning hela dagen i morgon, ganska skönt eftersom veckan blir kortare känns det som.

Puzz o kräm

Björn Ranelid

Ser på tv just nu att Björn Ranelid är med på Babben och CO... jag kan inte låta bli att tänka på Alex Schulman då. Det är nog bara roligt när man har läst Alex blogg... men ändå

Grannsämja

Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att alla hade lika trevliga grannar som vi har. Vet ni vad som hände alldeles nyss? Grannen sms:ade SKÅL till Erik. Detta följdes av några sms till för att sedan övergå till ett telefonsamtal. Efter en stund så fick vi besök av grannarna och de hade med sig varsin smarrig P2:a till oss. De hade givetvis varsin egen också. Men det är så trevligt... verkligen trevligt!

Att skriva

För några månader sedan var jag en stor anhängare av siten 1000apor.se och bröderna Schulmans bloggar. Jag var inne flera gånger per dag för att kolla om de hade uppdaterat. Plötsligt hände något och den där magiska tjusningen med bloggarna kändes bara fadd och trist. Jag vet inte vad det var som hände men jag slutade helt att vara inne på den sidan. Igår fick jag dock för mig att kika in för att kolla läget. Det slutade med att jag satt i flera timmar och läste ikapp Alex Schulmans blogg och jag kunde för mitt liv inte förstå varför jag en gång slutade. Han är ju ett geni med sitt tangentbord, så är det. Kände bara att jag var tvungen att berätta det.

Äntligen har Filip verkat förstå vad han ska använda sina ben till! Allt oftare ser jag hur han stapplar omkring här hemma och ser så där löjligt lycklig ut som bara små barn kan. Jag tycker det är så skönt när barnen börjar att gå. När Ida var liten och jag ojade mig om att jag ville att hon skulle börja gå så sa de som visste att "ojoj, då får du bara ränna runt och jaga barn, var glad över att hon kryper fortfarande". Jag kan än idag inte hålla med, det finns väl för fan inget skönare än när de äntligen går, så det så! Men det kanske beror på att de som tycker det är smidigt när barnen kryper är de som vill att barnen ska vara små bebisar för alltid?!

Förkyld är stackars jag! Och Filip också. Jag sov bort halva dagen, vilket i och för sig inte gjorde speciellt mycket eftersom det har regnat hela dagen. Jag hoppas att jag snart blir frisk igen... och Filip...

Nu ska jag fortsätta dricka på min lördagsöl, ha det...


Torsdag

Jag vaknade i morse och insåg att det bara är torsdag! Så underbart... det betyder att det är fredag i morgon, sen lördag och söndag.... En himla massa lediga dagar kvar med andra ord! Tjohoooooooooo... Det ska jag fira genom att gå ut och klippa lite gräsmatta, jippiiii, eller nåt.

Igår firade vi lite fredag med grannarna. Snackade lite skit och drack en öl eller två.

Kul, kul, upptäckte precis att Ida har feber... suck, suck... men det var längesen det var någon som var sjuk här hemma och det får jag också vara glad över.

Ni ska jag ägna mig åt att vara lite långledig, vi hörs!

Haha...

Jag trodde inte att det hade gått 1 vecka och 4 dagar sen sist! Hoppsan, men hey, that´s life. Det har verkligen varit helt galet sen sist så jag har helt enkelt inte haft ro att skriva här.


Förra fredagen kom vår chef upp till vår avdelning och ville "prata" med en av mina kollegor. Vi behövde bara titta på varandra, min kollega och jag, för att veta båda två vad det handlade om. Jag har nog aldrig fått så akut ont i magen så snabbt någon gång och med tanke på hur jag mådde så vill jag inte tänka på hur min kollega kände. På måndagen hade vi fått veta att en förskola i kommunen skulle läggas ner, vilket såklart innebär att den personalen måste omplaceras, 19 personer handlade det om. Vi hade ingen aning om hur vi skulle påverkas eftersom man endast går efter LAS-listan i såna fall. Tyvärr hade min kollega inte varit anställd inom kommunen tillräckligt länge så efter hösten får vi inte ha henne kvar hos oss... Det känns verkligen för jävligt! Hon och jag kommer så sjukt bra överens och jag kommer att sakna henne som fan. Usch, jag blir arg och ledsen bara jag tänker på det.


Annars flyter väl allt på som det ska. Min lilla Ida har fyllt 4 år, stora tjejen! Filip stapplar fram mer och mer, snart går han nog på heltid och det är ju alltid trevligt. Jag trodde faktiskt att han skulle börja knata tidigare än Ida, men det verkar som att han kör på 14 månader han också, det kanske ligger i släkten? Jag har för mig att mamma har sagt att jag började gå ganska sent, skitsamma, det viktiga är att de bröjar gå nån gång.


Igår tittade jag och Erik på det allra SISTA avsnittet av Prison Break och jag har stört mig på slutet hela dagen idag... lite besviken faktiskt. Jag ska inte avslöja för mycket för jag vet inte om det är någon här som följer serien så jag är väl tyst. Men jag stör mig som fan i alla fall...


Snart natti natti, lite Lost först bara sen är jag redo för den sista arbetsdagen den här veckan, TJOHO!!!



Examensbevis

Jag måste verkligen få häcken ur och skicka in ansökan om examensbevis. Men när jag sitter och läser om hur jag ska göra så blir jag bara helt snurrig =/ Ska ta tag i det igen om en stund tror jag. Pust

Ikväll har vi varit hos våra kära grannar som har hittat hem från Gran Canaria. Massa mumsiga tacos åt vi, mycket trevligt.

Det är spännande hockey på tv nu... heja Sverige. Det är trevligt när det är VM och OS och såna där grejer men just nu är det lite jobbigt för jag ligger efter med ALLA tv-serier. Jag ligger 2,5 avsnitt efter med CSI, 1 eller två avsnitt efter med Lost och det samma med Prison Break. Vi har lite att ta igen skulle man kunna säga.

I morgon är det äntligen fredag igen! Och finbesök från Gurkstaden väntas! Det ska bli så in i vassen trevligt, jag kan inte riktigt komma ihåg när vi sågs senast?

Nu ska jag ta och försöka snoka rätt på mitt beslut om tillgodoräknande av två kurser som jag behöver för att få ut min examen.

Natti natti

Uppdatering

Fy vad värdelös jag har blivit på det här, men here we go...

I fredags åkte jag och Erik på minisemester i form av en kryssning till Åbo. Det var så underbart skönt att bara vara vi två. Vi var uppe hur sent som helst på fredagen. Åt en god middag, drack drinkar och öl och hamnade i sällskap med ett väldigt lustigt par =) På lördagen gick vi upp och käkade frukost, lite lagom småsega efter den sena natten. Efter frukosten gick vi tillbaka till hytten och sov och tittade på tv och... eehhh, i alla fall. Vid 13-tiden tog vi oss upp igen och åt lite lunch och strosade runt på båten och tog en öl. Det var så skönt och det var verkligen nyttigt att få längta efter barnen. De blev så glada när vi kom hem igen på kvällen. Det allra bästa var att vi kom hem på lördagen vilket så klart innebar att det var en ledig dag till innan det var dags att jobba igen.

Jag har för en stund sedan skickat iväg ett speciellt mail. Vi får se hur det blir men jag är nöjd över att jag fick iväg mailet, annars hade jag nog ångrat mig resten av mitt liv om jag inte gjort det... så är det.

Jag håller på att läsa en så spännande bok, Den sista vintern av Åke Edwardsson. Jag hade goda förhoppningar om att läsa klart den igår kväll men så klart somnade jag med bara några sidor kvar, men ni ska veta att jag försökte. Får läsa klart ikväll i stället.

Jag längtar lite till fredag då jag får ett kärt besök, det ska bli helt underbart. Grilla, dricka lite vin, snacka skit... det var så länge sen min vän =)

Nu tror jag det blir till att skutta in i duschen och sen natti natti!

Puss på er

RSS 2.0