Jo men visst...

Eller äsch, jag vet inte. Har inte hänt någonting idag förutom att Erik kom hem ultratidigt, redan 16.30, det är ju helt otroligt. Lite lockande när jag tänker tanken på att om vi flyttar så skulle vi kunna ha det så nästan varenda dag! Nice nice.

Idag känner jag mig stor och flubbig, det kan kanske bero på att jag inte rört på mig någonting, men i morgon är det ju hoppis och skuttis igen så då känns det nog bättre.

Nä, det här var helt värdelöst. Erik läser saga för Ida och när de är klara så ska vi röja lite här hemma och sen blir det nog till att spela lite Topspin 3 tror jag bestämt!

- 2 kg!

Jag är så nöjd! Jag började ordentligt med Viktklubben i onsdags och i morse hade jag gått ner 2 hela kilo! Och det är ju så enkelt, jag bara äter =) Den här gången ska jag fan ta mig hela vägen dit jag vill!

Idag har jag och granne Marita gått en promenad på morgonen, 55 minuter var vi ute och var hurtiga och nu på kvällen har jag varit iväg och hoppat och skuttat på Friskis! Vilken riktig hurtbulle jag börjar bli!

På fredag ska vi ha lite halloween-kalas för barnen med grannarna och ett annat par och deras barn. Jag är inget större fan av halloween-trams men det är alltid trevligt att umgås. Jag förklarade för Ida att vi skulle ha halloween-kalas och frågade vad hon ville klä ut sig till, min oerhört intelligenta dotter (jag är inte ironisk!) svarade: pepparkaksgubbe. Jaha, det var ju skojigt, jag var tvungen att fråga henne en gång till nu alldeles nyss och då blev svaret polis istället. Jag hoppas att jag får klarhet i det innan fredag i alla fall.

På dagis (jag vet att det heter förskola men det säger jag bara när jag behöver, jag borde skärpa mig och säga rätt hela tiden eftersom jag i princip är lärare!) idag har de firat nallens dag och på torsdag ska de ha tvärtom-dag med kläderna bak och fram och äta efterrätt före lunch och sånt, skojigt, jag vill också vara med!

I helgen shoppade vi nytt spel till vår Wii, ett tennisspel, superskoj. Vi har inte spelat Wii sen innan Filip kom till världen men igår åkte det fram. När vi lirat lite tennis så var jag även tvungen att plocka fram Guitar Hero-spelet och nu är vi fast! Det är så kul och jag blir så förbannad när det inte funkar! Jag har liksom inte blivit bra på easy-nivån än. Jag har således ingen större framtid inom rockindustrin i alla fall, det är en sak som är säkert.

Nä, nu måste vi nog försöka få lilla damen i säng, hon bara tokvägrar, misstänker att det beror på att Erik sitter och spelar Guitar Hero.

Natti natti

Tråksöndag

Återigen ett angenämt uppvaknande till regnsmatter på rutorna och äcklig blåst. Jättekul verkligen! Jag smygvägde mig idag, har egentligen vägdag på måndagar men jag är så fixerad vid min vikt så jag smygväger mig egentligen varje dag. Eftersom vikten, som alla vet, har en tendens att ibland variera ganska kraftigt från dag till dag beroende på hur mycket man ätit och vätseansamling så innebär det att jag kan förstöra en hel dag redan på morgonen när jag väger mig. I alla fall så vägde jag nästan ett kilo mindre än i onsdags, det tycker jag om! Äntligen har jag börjat min viktresa igen och den här gången ska jag fan hela vägen i mål! Det innebär nästan 17-18 kg ner men det ska väl inte vara helt omöjligt.

Jag känner att jag inte orkar hålla på och tramsa och försöka vara så himla hemlig så nu är det så här, E = Erik, min kära underbare sambo sen snart 7 (!) år. I = Ida, mina finaste dotter, snart 3,5 år och F = Filip, min lille son på snart 7 månader. Så där ja! I alla fall ska Erik snart iväg och dra upp båten, verkligen roligt för honom i det här skräpvädret. Jag är inte avundsjuk och tänker definitivt INTE erbjuda mig att hjälpa till, det får granne Daniel göra helt enkelt.

Nu har Filip börjat gnöla där uppe, det är nog dags för lite lunch, jag ska nog vara en sån där dålig mamma (enligt Familjelivsmått mätt). På Familjeliv gäller det nämligen att vara så mycket white trash det bara går samtidigt som man ska vara den absolut BÄSTA mamman på jorden. Det innebär att man ska amma gärna tills barnet är 3 år, bara bära i sjal tills barnet är ca 5 år, man är skitdålig mamma om man över huvud taget tänker tanken på att lämna barnen till barnvakt och gå ut och festa innan barnen fyllt 10. Jag kvalar alltså egentligen inte in där. Nä, nu ska jag gå och vara lite dålig mamma.

C ya

Roligt

När man som jag går hemma och är föräldraledig, konstigt ord egentligen, ledig från föräldrar? Jag fattar inte! Ja, ja, i alla fall. Emellanåt har jag ganska mycket dötid att slå ihjäl och då brukar jag roa mig med att läsa bloggar på www.1000apor.se Min stora favoritbloggare sen länge är så klart Alex Schulman och även hans bror Calle. Min nya stora favorit är dock Stureplans vackraste. Så otroligt hjärndött men underbart bra. I love!

På hemmafronten intet nytt

Så har ytterligare en dag passerat och jag har inget spännande att förtälja. Möjligtvis att jag bara blir duktigareoch duktigare på att skärpa mig med maten så att jag kanske droppar mina kilon så småningom, tack Viktklubben! Detta medför att jag är lite mer aktiv på Viktklubbens hemsida och således bloggar jag där vilket innebär att det inte blir lika mycket bloggande här.

Nu har det varit två dagar med mysigt väder och då är allt så mycket lättare, tänk vad lite sol kan göra! Sitter och tittar på Lyxfällan just nu, vilka idioter det finns alltså, helt otroligt!

När jag är ute och promenixar med F på dagarna (ibland) så brukar jag alltid lyssna på  musik och vissa låtar gör mig så himla glad. Speciellt E-Types låt Life, den är helt underbar! Då tänker jag alltid på när jag och Mia röjde loss i Västerås och så var vi smala och snygga... vilket liv. Jag har nog aldrig mått så bra samtidigt som jag mått så dåligt, konstigt det där egentligen. Alla borde ha en sån period i livet, vi tog inget som helst ansvar för någonting, bara festade så ofta det gick. Det är rätt skönt att ha en sån period att tänka tillbaka på ibland. Förhoppningsvis så slipper jag således bli en sån där tragisk 40-taggare som ska ut leva livet när barnen blivit lite större, ni vet såna där som man bara garvade åt när man var yngre.

Jag vill få bort mina kilon... det är fan det enda jag kan tänka på nu känns det som, ursäkta,m en jag är lite skadad på den fronten...

Nu måste jag engagera mig lite mer i Lyxfällan känner jag

På återseende

Jo, förresten

Jag kan skryta med att jag i alla fall var ute och gick en timme med F idag. Jag blir så glad när det är mysigt väder. Det var ganska flåsigt att gå på promenad men jag misstänker att det kan bero på min "dåliga-grundkonditions-förkylning". Tjooo, så kan det gå helt enkelt.

Hick!

Jäkla hicka som flög på mig all of a sudden! Sjukt dålig stil. Igår var en skräpdag, idag är en lite bättre dag. Jag börjar fundera på om det kan vara så att det snart är dags för den månatliga förbannelsen som drabbar oss kvinnor. Jag har ju en tendens att bli på fruktansvärt dåligt humör då,snudd på depressionsvarning faktiskt. Min psykolog som jag gick hos under första graviditeten sa att man kunde knapra antidepressiva några dagar i månaden för att mildra pms-besvären. Men jag vet inte om jag är så himla sugen på såna, jag tycker att jag har knaprat min beskärda del av den varan, men tänk om det skulle vara så enkelt att det är där skon klämmer. Det är ju verkligen några dagar varje månad som jag mår skit rent ut sagt. Kanske ska forska vidare i det där ändå, jag får se.

Jag skulle så väldigt gärna vilja skryta om hur duktig jag har varit den här veckan och tränat 100 gånger och sånt men tyvärr så har jag inte tränat en enda gång. Jag har åkt på någon mesförkylning, jag känner mig lite lagom halvrutten men inte tillräckligt för att bädda ner mig men tillräckligt för att känna att orken tryter. Jobbigt, kan jag inte ens få en riktig förkylning? Det tyder tydligen på taskig grundkondition att bli förkyld ofta. Det kan jag köpa, att jag inte är den mest vältränade här i världen men när fan ska jag hinna träna upp grundkonditionen när jag bara hinner träna 5-6 pass innan jag blir förkyld?!

Nu fick jag en bajsblöja att ta hand om...

Det funkade inte!

I några dagar har jag mycket framgångsrikt lyckats ignorera tvätten som hängt på tork.Tvätt som har torkat ska vikas, det borde inte ha undgått så många. I alla fall så har jag en granne som bestämt hävdar att han har självvikande tvätt. Jag har alltid tänkt att det nog är hans fru som viker den när han inte ser. Men tänk om han faktiskt har rätt! Att tvätten faktiskt viker sig själv om man ignorerar den tillräckligt hårt och länge! Som sagt så har jag nu försökt att implementera detta fenomen på min egen tvätt men utfallet blev totalt misslyckat. Det enda som hände var att jag blev så irriterad på den fula torkställningen som bara står i vägen att jag nu i kväll uppbringade all min totala olust och vek den förbannade tvätten. Jag kan meddela att det blir ganska mycket tvätt med en kontorsråtta, ett förskolebarn, en kräkbebis och en konstant nerspydd förälder i hushållet. D, jag vet nu att det inte finns självvikande tvätt, du är grundlurad! Eller, du är jäkligt smart som lyckas undgå vikningen varenda gång.

Jag trodde faktiskt i min enfald att när jag flyttade från lägenhet till hus så skulle det bli lite lättare att tvätta eftersom man har tillgång till tvättmaskin och torktumlare 24/7, men icke. Nog fasiken står man där och tvättar 1000 maskiner när alal kläder har tagit slut och man blir tvungen att använda alla de där håliga strumporna, fultrosorna och de slitna t-shirtarna från förra milleniet. Jag är och förblir ett hopplöst fall på tvättfronten, så är det bara.

 

Seriöst eller?!

Jag vet inte om jag blir förvånad eller vad jag blir. Hur seriösa är V egentligen? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3571530.ab Vi vill så väldigt gärna vara med och bestämma i Sverige så vi frångår vår egen politik och går med på ALLT som Mp och S vill bara vi får vara med och skapa en rödgrön äcklig röra! Fy fasiken vad patetiskt!

Det är i och för sig två år kvar till nästa val men får vi creepy Mona Sahlin som statsminister så är det fan kört för det här landet. Jag får nästan ont i magen när jag tänker på det. Varför inte driva en seriös politik och presentera ett tydligt samarbete så som Alliansen gjorde vid förra valet? Kan inte V bara sluta upphöra och gå upp i S istället då? De har ju uppenbarligen inga större krav för att få vara med så vad fan ska de ha ett eget parti för? Vi får väl se vad som händer helt enkelt. Jag tycker mest bara att uttalandet knappast stärker deras position. Det låter snarare mest oseriöst och desperat, men det är vad jag tycker.

Nä,  jag har inte för avsikt att göra något större politiskt utspel här och argumentera för eller emot men för 17 så hoppas jag att rätt sida vinner även nästa val och då har jag inte en rödgrön röra i åtanke.

Annars har det varit en ganska lugn söndag, har inte gjort ett sk*t. Det gick mycket bra att klyva ved igår och jag hoppas att vi har så vi klarar oss nu i vinter. Förhoppningsvis blir det en lika "bra" vinter som förra året.

Vinter

Brrrrrrrrr! Nu börjar det bli kallt ute men tack och lov så skiner i alla fall solen från klarblå himmel. Denna lördag kommer att vigas åt vedklyveri. Vi har fortfarande några längder som måste klyvas innan vintern sen borde vi ha så vi klarar oss.

Dagen till ära så har jag dragit på mig mitt nya underställ som jag fick i julklapp förra året. Jag kunde inte riktigt använda det i vintras då jag hadeen liten bebis i magen men nu sitter det ganska bra och bättre kommer det att sitta om jag kunde få häcken ur och skärpa till mig med mat och träning! På måndag är det fasiken dags att börja på allvar. Jag var ju jätteduktig och loosade en massa kilon efter första graviditeten men nu verkar motivationen ha flugit sin kos, väääääääääldigt långt bort. Jag förstår inte varför just jag begåvades med ett enormt stört förhållande till mat och träning och dessutom med en enorm passion för godis och andra onyttigheter, taskigt!

Jag funderar på om jag ska ringa till mamsen och fråga vad de har för middagsplaner. Det är ganska skönt att sätta sig vid dukat bord när man har varit ute och jobbat hela dagen.

Igår kväll fick vi faktiskt upp lite mer renoveringstapet i hallen men jag måste verkligen jobba lite på mitt humör, det är helt otroligt hur jag kan tända till på ingenting.

Slappt

F sov heeeeeeeeeeela natten, han var ltie tjurig på att somna i går kväll men när han väl somnade så sov han till 7.15 i morse! Då gick jag upp med skrutten och när han ätit en stund så somnade han igen. Nice, jag gick och la mig i sängen igen och läste lite bok och somnade om jag med såååååååååå skönt med såna morgnar ibland.

Men resten av förmiddagen har inte varit lika slapp pga diverse anledningar.

Jag vet inte vad jag ska hitta på idag förutom att titta på klockan och konstatera att: "nu är det 4 timmar kvar tills E slutar". Värdelöst! Kanske gå en sväng till mamsen hon är ledig idag.

Värdelöst inlägg utan något som helst innehåll, jag tror att jag bryter här.

Helt unbelievable!

Jag har varit iväg på Hoppis och Skuttis idag igen... tredje gången den här veckan, när hände det senast? När jag bodde i Västerås kanske? Fast E påstår att vi var iväg och tränade en del när vi bodde i Uppsala också men jag är inte helt säker. Det tråkiga är att träningen här på byn består av käringjumpa, nu menar inte jag att det bara är tanter där (jag är ju där och är inte tant än) utan att Friskis-jumpapass inte riktigt är min melodi. Jag är ju gammalt aerobicsfreak och det är sannerligen lite mer fart och hjärna i ett aerobicspass. Orka åka in till världsmetropolen Norrtälje för att gå på aerobics, kanske i vår. Känns som att jag måste droppa några flubbkilon först innan jag vågar visa mig i en riktig träningssal. Nej, jag anser inte riktigt att passen här på byn tillfredsställer mina behov, men de är absolut bra att komma igång med.Jag har ju ändå varit elefantgravid och klämt ut bebis för 6 månader sen och grejer. 

Usch vad grinig jag låter, man hör nästan att jag har blivit 30, eller hur =D Nä, jag tycker faktiskt att det är helt fantastiskt att det över huvud taget finns möjlighet att träna 3-4 gånger i veckan här i lilla byn.

Jobbig dag idag, F är alldeles snorig och gnölig. En 6-månaders som är täppt i näsan och förkyld är fasiken ingen lek! Just därför är det så skönt att komma iväg en timme och få lite egen tid.


I brist på annat...

så kan jag ju alltid uppdatera här lite grann. Det tråkiga är ju bara att jag inte har så mycket att förtälja just nu eftersom mitt liv typ är det mest innehållslösa i universum för tillfället. Kanske en liten höstdepp på gång? Lite mer träning kanske råder bot på det? Åh, inte fasiken vet jag.

Förra gången jag gick hemma och var föräldraledig så var Mia hemma samtidigt, förvisso många mil bort men ändå available på telefonen. Nu känns det som att jag bara flänger fram och tillbaka till förskolan för att hämta och lämna dotter, sitta och kladda med diverse bäbiskräks, blöjor, tvätta, plocka i och ur diskmaskin... ÖKEN!

Tur att det går så mycket skit på TV nu när jag är hemma och skrotar! Min favorit för tillfället är att TV3 visar alla Top Model-omgångar, pinsamt, men ack så sant. Förr i tiden var jag helt torsk på Våra bästa år (hög skämskuddefaktor) men det tilltalar mig inte riktigt längre, vet inte varför, tänk om jag håller på att bli gammal???

Nähä, sonen verkar ha ruttnat på att leka i babysittern så jag kanske måste ta mitt ansvar och diska nappflaska och blanda till  lite smarrig Baby plus! Tjohooooooooooo!

Skitväder

Det känns så upplyftande att vakna till ett envist smatter på rutorna. F blir blöt när man går fram och tillbaka till bilen, inte många steg men ändå. I måste ha massa jobbiga regnkläder på förskolan och jag blir på allmänt dåligt humör. Lovely helt enkelt!

I helgen hade vi dop för lillskrutten. Det gick bra, han satt och käkade på sin rosett på klänningen och var allmänt nöjd. Jag var lite orolig när han skulle få vatten på huvudet men det gick bra det också. Lite stressigt att få fram mat och fika till alla besökare sen men alla verkade nöjda. Tyvärr fick vi inte hallen klar men alla gipsskivor är uppe och spacklade, bara renoveringstapet och färg som ska på.

I fredags var jag och E i Uppsala och käkade skaldjursbuffé med E:s syster och hennes sambo. Smarrigt värre, men det är bra mycket jobb för ingenting. Fegis som jag är så vågade jag inte smaka på ostronen. E har sagt att det känns som att slurpa i sig en snorlobba med saltvatten så jag hoppar nog över det. Efter det gick vi ut och drack lite för många öl men det var så trevligt. Min gamla klasskompis A kom förbi och svingade en bägare hon också.

Måste sätta igång med examensarbetet annars kommer jag att vara ett av alla de tragiska fall som aldrig blir klar. Det känns som att jag har en tendens att aldrig riktigt avsluta det jag tar mig för, jag tänker på alla ekonomitentor som ligger och skräpar... suck. Jag har ju för avsikt att ta dem nån gång men jag har ingen lust eller ork till någonting just nu!

Har hunnit ivägoch tränat två gånger den här veckan, mycket bra, funderar på om jag ska träna idag med eller om jag ska ta det lugnt. Har inte bestämt mig än. Jag MÅSTE bli av med alla läbbiga tjockiskilon nu! Är så trött på det!

Läsa lite litteratur till examensarbetet kanske.
Tjing

Idol

Thank God för vår inspelningsbara boxerbox! Jag har lyckats upprätthålla min positiva träningstrend och varit och hoppat och skuttat ikväll igen. Självklart så ligger träningen på bästa Idol-tid därför är jag så löjligt glad över att vi kan spela in det. Just nu sitter jag och tittar på kvällens program och vad är det för skit? Vad är det för skumma låtval? Jag trodde att det hela till stor del går ut på publikfrieri, för att få stanna kvar i tävlingen krävs det att de horar järnet för att sälja sig själva. Jag skulle inte pröjsa en spänn för någon av dem för tillfället, möjligtvis för att slippa höra alla skitlåtar.

Självklart skulle jag ju på ett enkelt sätt slippa det genom att inte titta men jag är riktig Idol-sucker, that´s it.

Den felande länken

Jag har funderat lite fram och tillbaka på hur jag ska lyckas behålla den här positiva träningstrenden jag har lyckats skapa. Jag har nya träningsbyxor, Röhnisch 400:- från Intersport, ett par Nike Air aerobicsdojjor, 1000:- från Intersport, bh + sportbh (stay in place) som håller tuttarna på plats, en fin grön vattenflaska (Röhnisch) och den felande länken: jag har ingen märkesträningströja! Jag tror att om jag snarast införskaffar en så kommer jag nog träna mer! Ett problem bara, jag provade faktiskt träningströjor för någon vecka sen men de sitter så tajt så att jag ser ut som en uppstoppad korv med flärrevalkar här och var. Jag tränar inte bra om jag känner mig ful... Suck

Godmorgon... eller nåt

Jag har och har alltid haft sjukt jobbigt att gå upp på morgonen. Det är därför jag hävdar att jag inte är genetiskt lämpad för småbarnsåren. Det är knappt så att jag är ett lämpligt värdjur till mina barn under graviditeten eftersom ingen av dem behagat stanna inne tiden ut, därav ett ofärdigt examensarbete.

Ett stort irritationsmoment som jag upplever varje måndag-fredag vid 6-tiden är att min kära sambo inte hör sin mobil som säger att han ska gå upp. Han har utvecklat en väl genomtänkt strategi för väckning på morgonen. Han ställer klockan på lämplig tid, mobilen börjar skrälla men han sover. Sonen börjar vakna av oljudet och så även jag. Sambon hör fortfarande inget varpå jag blir skitirriterad och börjar sparka på honom så att han vaknar, perfekt. Mysigt morgonsex? Näe... inte i veckorna i alla fall

RSS 2.0