Matvägran

Jag blir galen på FIlip som inte vill äta längre. Det känns som att vi testat allt... han får prova olika sorters mat, både det han gillat tidigare och nytt, vi har börjat purea maten helt slät igen, testat att äta någon annanstans än vid bordet... jag vet fan inte längre vad vi ska göra... Får åka till BVC efter alla röda dagar och se om de har några bra tips och knep.

I kväll ska vi över till grannarna och kalasa lite, äta smarrig mat och fyra av några raketer. Trevlig tradition vi har tycker jag, vi har utökat gästlistan lite i år också så vi blir 10 vuxna och 7 barn som är 3 år och över samt 2 barn under 1 år, ska bli trevligt.

Igår kväll hade jag och Erik spelkväll, satt och gasade Super Mario Kart och drack vin, hur trevligt som helst. Lite jobbigt bara att jag blev påverkad av två glas vin och dessutom vääääääääldigt seg i morse.

Nu ska jag plugga innan det är dags att göra sig i ordning för att fira in det nya året! Den mat vi skulle förbereda är klar och skumpan ligger på kylning, så det borde vara lugnt med allt tror jag...

Ett riktigt gott nytt år på er, vi ses 2009!

PUZZ O KRÄM

Nyårsshopping

Idag har jag ägnat mig åt att springa runt halva Norrtälje känns det som. Först till banken för att låsa upp min bankdosa som min kära lilla dotter har lekt med. Väl på banken efter att ha stått i kö en stund (det var faktiskt inte bara jag där) så kom jag fram till en hjälpsam dam som ber mig och legitimation och jag börjar gräva i fickorna... Var i helvete är plånboken? Helt kallsvettig blev jag eftersom det är fullt med folk på stan och jag är så totalt ouppmärksam och bara stör mig på alla så det är väl hur lätt som helst att olocka mig på att jag har. Den snälla banktanten såg i alla fall till att vi kunde lösa det hela i alla fall. Tusen tack!

Snabbt, snabbt ångade jag tillbaka till bilen och hittade plånboken där, skönt, skönt.

Värsta flaxen med parkering hade jag också. På väg in så kom jag på att mamma inte jobbar på måndagar och alltså var hennes parkeringsplats vid hennes butik ledig. Jag slapp alltså göra som alla andra som fick åka runt och leta parkeringsplats!

I alla fall, efter att jag hämtat plånboken så skulle jag till biblioteket för att lämna tillbaka en bok. Det var sista dagen och jag tänkte att jag skulle lösa det enkelt genom att låna om den hemifrån men nej då... bokfan är reserverad... bara att ta sig dit med andra ord.

Sedan sprang jag runt på Kapp ahl, Lindex och H&M för att ekipera mig och barnen på nyårsafton. Barnen var förresten hemma med min mamma och syster. Efter att ha svettats i provrum, svurit över långsamma kassabiträden och velat halshugga varenda människa jag ser så har jag lyckats shoppa en klänning till Ida med snygga strumpbrallor till, två olika skjortor till Fillepille med slips och fluga och en klänning med strumpbrallor till mig. Då hade jag systemet kvar och ångar in där, vinet vi vill ha var slut, ölen vi vill ha var slut... ringer Erik och vi bestämmer att han ska ta systemet. Springa tillbaka till bilen, åka upp till Flygfyren. Väl där inser jag att jag supit bort min shoppinglista nånstans (troligtvis på biblioteket). Självklart var det apmycket folk på Flygfyren också, den som uppfann självscanningen borde omedelbart tilldelas Nobelpriset!!! Men ärligt så borde folk ta kundvagnskörkort, de bara ställer sig precis överallt och har kafferep och parkerar i en trång gång brevid en annan vagn så att det inte går att komma förbi.... JAG BLIR GALEN PÅ SÅNT!!!

Men efter det så kunde jag åka hem!

Igår kväll var Filip ultratjurig och vägrade somna, det tog TIMMAR innan han behagade sluta sina blå. I och för sig sov han till halv tio i morse så jag kanske inte ska klaga allt för mycket.

I morse när Erik skulle åka till jobbet så kom Ida upptraskande och lät som hel skock med kråkor... men ingen feber. Hon hade tappat rösten stackarn men var vid gott mod. När jag satt i bilen på väg hem från Norrtälje så ringde mamsen för att kolla om jag var på gång och då fick jag veta att Ida hade feber. Tjoho vad för jäkla kul så här precis innan nyår. 38,9 hade hon men peppar, peppar så var det bara 37,6 alldeles nyss så förhoppningsvis kanske det inte blir mer feber.

Kinamat till middag idag, gott, gott... Efter nyår ska jag ta itu med min svällande lekamen igen...

Natt natt

Mardrömmar

Fy fan vad jag drömde obehagligt i natt. Jag vaknade och storgrinade, med tanke på hur svullna mina ögon var när jag vaknade så har jag nog grinat innan jag vaknade också. Det var en så obehaglig dröm så jag tänker inte ens skriva ner den i ord, jag har inte kunnat berätta för Erik heller, vill inte sätta ord på det för då blir det mer verkligt. Om jag inte pratar eller skriver om det så kanske den bara suddas ut mer och mer för att sen försvinna! Men Erik undrar nog lite, han vaknade också när jag låg och bölade så jag kanske ska berätta för honom, KANSKE!

Jag fick veta en jätterolig sak igår men det kan jag inte berätta, det har ingenting med mig att göra över huvud taget, men jag blev alldeles glad!

Det som gjorde mig mindre glad igår var mitt examensarbete, jag är inne i en svacka igen där jag inte tror på mig själv och att min uppsats inte duger. Jag har sagt det förr och jag säger det igen... det här är fan i mig det värsta och jobbigaste  jag har gjort under hela min pluggkarriär (och den är låååååååååååååång).

Jag får verkligen ingen ro att skriva här hemma, jag sitter bara och irriterar mig på allt som skulle behöva göras här hemma. Men just nu måste vi prioritera lite, barnen ska få mat på bordet och jag ska skriva, allt annat får stå undan ett tag faktiskt.

Tjingeling!

Jobbig natt

Har sovit ruttet i natt också. Filip har vaknat stup i kvarten och gnölat. Vet inte om det är fler tänder som spökar, jag ser att den andra övre framtanden skymtar bakom tandköttet så det är väl inte helt omöjligt att det är den. Men det är jobbigt i alla fall. Tur att Erik har långt mycket mer tålamod med sånt än vad jag har.

Nu har jag knåpat ihop värsta sjyssta playlisten igen så att jag kan plugga lite utan att höra vad de andra pysslar med.

Here u go:

E-Type - Life
Daddy DJ - The girl in red
Fragma - You are alive
Enigma - Following the sun
E-Type - Hold your horses
DJ Bobo - Somebody dance with me
Nickelback - How you remind me
Annie Lennox - Lovesong for a vampire
BSB - I´ll be the one
Brian McFadden - Almost here
Daddy DJ - Over you
E-Type - Paradise
Era - Divano
Ozzy & Lita Ford - Close my eyes forever
Robbie Williams - Come undone
Sash! - Adelante
Era - Hymne
Takida - Curly Sue
Keane -  kommer inte ihåg vad den heter
Era - Misere Mani
Boyzone - Baby can I hold you
Brian McFadden - Real to me
Era - Omen sore
TT - Patience
Sarah Brightman - She doesn´t see him
E-Type - Calling your name
Era - Don´t go away
The Script - The man who can´t be moved
Nickelback - Gotta be somebody
Takida - Handlake Village

Ser ni hur jag utan att blinka erkänner och står rakryggat för att jag faktiskt (fortfarande) lyssnar på lite pojkband!!! Jag skyller på att jag är skadad sedan barns- och tonårsben! Det är för jävligt helt enkelt.

Nu har jag inget mer att fylla ut tiden med, nu måste jag öppna dokumentet med min uppsats och börja skriva... öken...

Vi hörs

Äntligen hemma lite

Jag är så less på detta ständiga flängande överallt. Igår åkte vi till Uppsala, idag åkte vi hem igen och då direkt till mamsen för att käka... Visst är det trevligt att slippa laga mat men det är så skönt att bara vara hemma nu.

Har sovit såååååååååå ruttet inatt. Vi kom i säng tidigt (haha, trodde ni? nädå) vid halv två. Vid tvårycket kom Ida traskande och ville sova hos oss. Det är inget problem för oss, MEN, tilläggas bör att vi sov i en 120-säng och då blir det trångt med tre personer. Jag sov dåligt och vaknade till och från hela natten. Strax innan sex nån gång så började så klart Filip att gnöla, Erik pillade in nappen några gånger men till sist funkade det inte. Erik tog med sig Ida till hennes säng och sov vidare där och jag tog upp Fillepille i sängen hos mig. Jag fortsatte sova ökendåligt och vaknade stup i kvarten. Nån gång när jag vaknade till så tittade jag på Filip som då stog på alla fyra i sängen och gungade... Han passade helt enkelt på att öva lite krypteknik så där på morgonkvisten... Suck. Jag kan ju meddela att svärmors soffa passade alldeles utmärkt att sova på hela förmiddagen!

I helgen nu ska jag tokskriva, det har jag säkert redan skrivit tidigare men det går inte att skriva alltför många gånger (mycket skriva nu).

Jag har ätit som en jävla jag vet inte vad de här dagarna... jag försöker trösta mig med att det inte är så här varje vecka i alla fall. Jag har varit duktig och lämnat mitt julgodis hos mamma så att det inte ska stå här och suktas.

Nu tror jag att vi ska gejma lite innan det är natti natti!

Juldagen

Inget bloggande igår, det var alldeles för hektiskt och fullproppat i magen för sånt dravel. Vi började med en skön sovmorgon i omgångar. Vi har utformat ett alldeles ypperligt system för det. Erik går upp första svängen med Filip och ger honom gröt. När Filip somnat igen så går han och lägger sig och sen sover vi tills något av barnen vaknar och då går jag upp (beroende på vad uret visar såklart).

Vid 13.30-tiden tog vi oss till mamsen och käkade sillunch. Mina två nya sillinläggningar gjorde succé faktiskt, supersmaskiga! Efter lunchen var det total matkoma som rådde. Fika dukades fram lite halvhjärtat till Kalle Anka. Fy fan vad jag har tröttnat på Kalle, jag och systrarna tittade lite pliktskyldigt innan vi smet ut i köket för att göra Jansson.

Maten stod inte på bordet förrän vid 18.30 nångång och konstigt nog så lyckades vi trycka i oss en hel del. Efter att maten var undanplockad så kom äntligen tomten, som Ida hade väntat... men lät han inte lite lik pappa? Var hade pappa tagit vägen förresten? Han var på muggen så klart, vad trodde ni? Att han klätt ut sig till tomte eller? Nänänä...

Vi fick perfekta julklappar, Wii fit och en sån där ultramultigrej att ha i köket som skivar, stavar, vspar grädde och gör deg och sånt... No more potatisskivning för min del, tjoooooooooohoooooooooooooooo!!! Ida och Filip hade varit så snälla att de shoppat en klapp till mamma och pappa också, Super Mario Kart till Wii, jag kan meddela att jag och Erik inte kom i säng förrän efter 3-snåret.

Nu är Ida hos grannen och leker lite. Vi har ju fått "nya" grannar nu, äntligen har de flyttat in, som vi har väntat!

Nu ska vi göra oss redo för att styra kosan mot Uppsala. Det blir bara date med farmor idag för kusinen har åkt på spysjukan och den vill vi inte gärna ha tillbaka! Tack så mycket.

God forsättning!

Kentnostalgi!!!

Fan, jag skulle aldrig gått in på youtube för att leta efter Kentlåtar, speciellt inte liveversioner... nu är jag fast och bara drömmer mig tillbaka till alla konserter jag varit på... Det värsta är att inte veta när de spelar nästa gång... ibland tar det så fasligt lång tid mellan gångerna. 2007 och 2008 var bra år, först 17/11-07 på Annexet (innan dess var vi senast på konsert i maj 2005, två veckor efter att Ida fötts), 29/2-08 Västerås och sen 28/6-08 Zinken...

Suck, vill igen...

747 på er allihop!

GOD JUL!!!

Klockan är hur mycket som helst och jag måste ta tag i de sista klapparna som ska slås in. Som vanligt har jag inte fått iväg några julkort... jag är riktigt rutten på sånt! Därför vill jag passa på att önska alla mina vänner god jul här, och extra speciellt till Amelie och Prillan!!! När jag är klar med min uppsats och kommit igång med jobbet så har vi massor att ta igen! Tusen tack också till Frida med familj för det fina julkortet, önskar att jag också hade ro att ägna mig åt sånt.

Idag såg jag att Kent bjussade på en låt på deras hemsida, for free... och hur lagligt som helst, det är ju trevligt så här i juletider! Kom just att tänka på deras konsert i somras på Zinkensdamms IP, the best konsert ever. Det var tokvarmt ute, smarrig öl och helt underbart... så här lät det då...


 

Den ska jag och Erik ha på vårt bröllop! Och då är vi så jävla rika så att vi ska hyra in Jocke Berg himself =) Dream on...

Love u all, lite nostalgisk så här på kvällskvisten...

God jul

Dan före dan...

Känner mig lat och håglös idag. Vet inte varför riktigt, kanske för att jag har vänt på dygnet? Allt känns bara jobbigt och trist, illa mår jag också, det känns som att jag ska kräkas stup i kvarten... Jag tycker ändå att spysjukan borde ha brytit ut vid det här laget om det skulle vara något sånt.

Granen är på plats i alla fall, en liten spretig sak som absolut inte fyller upp vårt vardagsrum. Vi skulle ju kunna ha en jättegran här inne egentligen. Men den blev söt efter att vi klätt ut den, som Ida säger.

Jag måste försöka rycka upp mig lite och ta tag i saker här hemma, jag fattar inte varför jag är så... håglös, eller nåt... Jag bara orkar inte göra saker, skulle vilja sova dygnet runt. Bara att byta en blöja känns som att bestiga Mount Everest. Varför? En liten vinterdepp? Allmänt trött för att vi aldrig sover nog många timmar om nätterna? Buden är många, svaren är få. Jag tror att jag behöver komma in i rutiner. Jag började nämligen känna mig så här efter att jag försökt kompensera utebliven nattsömn på förmiddagen efter att jag gett Filip frukost. Jag brukar ju gå och lägga mig och läsa när han somnat på förmiddagen och då brukar jag också somna och det är ett rent helvete att komma igång sen.

Ska sluta med det, eller jag har inget val när jag sen ska börja jobba!

Ha det

Jag tror att jag skriver en gång till innan det är natti natti så ni får vänta på era god jul-hälsningar!!!

Slappfläsk!

Jag tycker att jag börjar slappa till mig lite nu när jag inte tränat på ett tag. Men sen när mitt exjobb är klart då ska jag träna järnet!!! Bli supersnygg som en galning... Först ska jag bara överleva jul och nyår med allt svullande. Jag tror ändå att jag kommit på en väldigt bra strategi. Jag har ju gjort en massa julgodis och sill och grejer. På julafton ska vi vara hon mamsen och då tar jag med mig allt dit och hoppas på att folk äter som fan. På juldagen ska vi åka till Eriks mamma och fira med hans syster + familj, då tar jag med mig det som inte blev uppätet på julafton för att sen lämna skiten där... Eller "låtsas glömma" rättare sagt. Det blir perfekt, inte som förra julen, då hade vi hur mycket som helst här hemma och jag åt för kung och fosterland. I och för sig var jag gravid då men det är ju egentligen ingen ursäkt, även om det kanske känns så ibland.

Fillepille har fått en tand uppe nu också, tre stycken har han. Han sitter stadigt på golvet och vill helst sitta där hela dagarna och pillra med grejer, urskönt. Igår när vi låg i sängen efter ett blöjbyte så började han kravla på mig så jag antar att han är ute efter att resa sig också, allt på en gång. Krypa börjar han med när som helst, han ska bara lyckas ta sig över på alla fyra ordentligt. På något vänster så tar han sig fram och tillbaka över golvet, han förflyttar sig ganska långa sträckor faktiskt men jag fattar inte hur han gör för jag ser inte vad det är som gör att han tar sig framåt? Helskumt.

48-timmarsgränsen är passerad och Ida har varit ganska pigg idag. Hon vill fortfarande inte äta så mycket men hon är på benen i alla fall och ingen av oss andra visar några spytendenser. Det som oroar mig är att på "dagistavlan" stod det att inkubationstiden på den här spysjukan är 1-4 dygn och den gränsen är det långt kvar till... men vi hoppas här hemma.

Erik skulle jobba hemma i morgon, han var helt ensam på kontoret idag och tycker väl att det är hyfsat trist. Nu känner jag mig sugen på lite kaffe faktiskt... har inte druckit nåt idag. Förresten, jag gjorde ju wienernougat igår och förra året när jag tillverkade den så fick jag inte tag på "vanlig" mörk choklad utan fick ta sån där hemsk, besk 70%-ig choklad, vilket resulterade i en lite besk wienernougat. Det här året köpte jag Euroshoppers (lite snål får man va) choklad, en ljus och en mörk och blandade dessa med nougaten och det blev såååååååååååååååå gott, smakar fasiken som köpt wienernougat... Den kanske jag inte ska "glömma" kvar någonstans? Så smaskens...

Ha det...

Jag glömde visst...

20½ timme to go...

Skithelg...

Alltid när vi bestämmer att vi ska få undan en massa saker en helg så inträffar alltid något som sätter käppar i hjulet. Nu var ju Erik ledig i fredags och således skulle vi få en extra dag med helg och jag skulle kunna sitta och skriva uppsats och grejer. Vad händer, jo Ida får ju spysjukan som ni redan vet. Detta har resulterat i att vi inte fått ett skit gjort. Lördagen gick bort för att vi var så trötta eftersom vi suttit uppe till sent med kräksdamen. Idag har i och för sig Erik och Filip varit in till världsmetropolen N-e och shoppat det sista, inklusive julgran, 220:- kostar en sketen, spretig julgran. Vi gillar egentligen kungsgranar bäst men de kostade 500:- och eftersom vi inte ska fira jul hemma i år så kändes det som ganska mycket waste of money faktiskt.

Jag har hunnit slå in alla julklappar förutom de som shoppades idag, jag har kokat knäck, gjort wienernougat, tillagat en kålrotslåda (det luktade storprutt i hela huset) och lagt in tre sorters sill... Så lite har jag fått gjort i alla fall. Erik har gravat lax och gjort en tjälknöl... Värsta präktiga familjen...

Ida har inte kräkts sen igår vid tvåtiden och ingen annan i hushållet har visat spytendenser (än), men vi vågar inte blåsa faran över riktigt än. Stackars lilla tjejen ligger helt utslagen i soffan och vill inte äta, vi tvingar i henne lite vätskeersättning mellan varven.

Det var vår helg i alla fall, hoppas att ni andra har haft det lite trevligare!

Skiiiiiiiiiiiiiiit!

Vi hade nästan blåst faran över..... då spyr ungen igen! Stackars liten! Hon var lite hungrig och hon vill alltid ha soppa när hon är magsjuk. Hon fick soppa och skedade i sig oroväckande mycket men det verkade gå bra.... men inte så bra tydligen. Ja, ja, det är som det är, jag känner mig lite illamående själv men å andra sidan så har jag knappt ätit idag så det kan ju bero på det också. Det viktigaste är att inte Filip får det, jag orkar inte riktigt med en åttamånaders med spysjuka, det räcker med att han hade en släng av det när han var 8 VECKOR!

48 timmar to go då...

...

Fy fan... Ida höll på att spy till halv fyra i natt, eller i alla fall så bestämde vi oss för att lägga oss då eftersom det inte kommit något kräks på en stund. Två gånger fick vi sen springa upp för att det kom mer. Nu har det i alla fall verkat lugna sig. Ida har kunnat några teskedar vatten och vätskeersättning så nu håller vi tummarna.

Jag är sjukt trött och har gräsligt ont i huvudet. Jag tyckte inte att jag drack så fasligt mycket rödvin i går men tydligen så gjorde jag väl det eftersom mitt huvud håller på att sprängas!

42 timmar to go...

HELVETES HELVETE!!!

Vi har haft världens mysigaste dag idag... nästan. Vi fick sova till nästan tio innan Filip vaknade (A-barn, jag vet!) Sen värsta softa förmiddagen innan vi åkte in till dens tora världsmetropolen Norrtälje för att avverka den sista julshoppingen. Vi började med att käka lite lunch, det är så mysigt att göra det så vi brukar passa på när Erik är ledig på en vardag. Sen sprang vi runt och handlade lite. Ida gnällde om lite magont till och från men det var ingen fara.

Eftersom vi inte umgåtts så mycket med våra nybyggare till grannar så fick vi för oss att kolla om de ville komma på middag idag och det ville de så gärna. Vi hade skittrevligt med vin, öl och rosévin. Ida var lite trött och ont i magen men ingen fara... ända tills grannsonen kommer och deklarerar... IDA KRÄKS!!!

Jag (till grannarna): Försvinn härifrån... Jag tänkte att jag skulle försöka skona dem från att vara magsjuka i jul....
Granne M: Äh... det känns som att skadan redan är skedd i så fall...

Usch och fan... Ida har spytt tre gånger till sen dess så det är ju definitivt spysjukan vi snackar om här och det är 5 dfagar kvar till julafton... Vet ni vad det värsta är... Vi hade tagit in Ida på toa för att ta av nerspydda kläder då frustar hon mig i ansiktet och jag verkligen känner hur spysjukebaseluskerna översköljer hela mig... Det känns som att jag redan är spysjukedömd... *suck*

Ida lyckades spy ner sina sängkläder, sin favoritfilt som hon inte kan vara utan och dessutom rätt ner i en av leksaksbackarna... Vi har haft världens roligaste kväll helt enkelt!

Tack Gud för handsprit!!! Jag shoppade på mig två pumpflaskor i somras när jag jobbade och det härjade spysjuka och nu ikväll har jag spritat händerna ungefär tusen gånger tror jag...

GOD JUL eller nåt!

Kommentarer...

Inte för att min blogg blir överkommenterad på något sätt, men idag testade jag att svara på en del kommentarer i kommentatorsfältet heltenkelt, det blir så konstigt annars.

Min duktiga Erik har jobbat 12 timmar idag och tänker vara ledig i morgon, myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyysigt! Då blir det julshopping på hög nivå så kan vi vara lediga resten av dagarna fram till jul. Eller ledig och ledig, min uppsats ska fortfarande skrivas och Erik jobbar väl måndag och tisdag misstänker jag.

Fy sjutton vad trött jag är nu, dags att skutta i säng snart tror jag.

Natti natt

Lugnet börjar lägra sig lite

Avklarade en telefonintervju i morse och det gick bra. Jag tror att jag har varit väldigt stressad över just dessa lärarintervjer. Nu när en är avklarad och jag har en till inbokad så känns det rätt lugnt. Nu är det bara att skriva utav helvete rent ut sagt. Mailade min handledare idag och rapporterade läget så här innan jul och hon tyckte att upplägget verkade bra. Skööööööööööööööööööööööööööööönt!

Filip har sovit i 1½ timme i sin bilbarnstol stackarn. Men jag var glad att han sov när jag skulle snacka i telefon.

Erik åkte ultratidigt i morse, skulle vara på jobbet klockan 7, i ÄLVSJÖ! Förhoppningsvis så blir han klar med det han ska idag och kan vara lite ledig i morgon. Jag har kommit på att det alldeles för snart är julafton (good morning Einstein) och jag har inte shoppat något till Erik än =o... dags att öka lite kanske. Om Erik är ledig i morgon så kan det lösas ganska enkelt. Inte för att vår lilla stad är någon shoppingmetropol direkt men det brukar alltid finnas något. Jag är verkligen kass på att hitta på julklappar och födelsedagspresenter till Erik, han är i och för sig inte världsbäst han heller men han brukar alltid komma på något. Jag kan inte ventilera några förslag här heller eftersom jag inte vet om han är här och läser ibland... I-landsproblem or what!

Jag mår verkligen så himla mycket bättre idag än vad jag gjort på flera veckor och det är så skönt. Idag är det till och med så att lite blå himmel och lite sol tittar fram, lovely! Jag är glad idag helt enkelt, underbart!

I kväll ska vi till mamma och rulla köttbullar... tjoho... eller inte. Världens tråkigaste grej att göra, men det blir gott, inga hel- eller halvfabrikatsköttbullar på julbordet!!! Jag måste lägga in sill också, tänkte fixa det i helgen. Tomatsill, romsill (nytt recept) och örtagårdssill (också nytt recept). Dessutom ska jag ge mig på att grava lax också... smaskens ska det bli!

Måste kolla när jagmåste grava laxen, inte kul om jag gör det försent så den inte blir klar!!!

L8r

Moooouuuuaaaahaaaahaaaaa.....

Jag har för mig att det var nåt åt det här hållet va???





och så här....



Hahahahaha....

God natt!

Glögg och nybakta lussebullar!

Smaskens! Jag unnar mig en ledig kväll eftersom jag fick så mycket gjort idag på dagen. Nu ska jag alldeles strax titta på CSI från i måndags och sen ska jag lägga mig och soooooooooooova!

Imorgon klockan 9 har jag en telefonintervju till mitt examensarbete, verkligen skönt att det har börjat rulla på lite grann. Jag ringde även och bokade en annan intervju idag också som jag ska ha efter nyår, perfekt! Tusen tack till de mattelärare som ställer upp!

Känner mig helt tom i skallen idag, det måste tyda på att jag har ansträngt hjärnan i alla fall eller så beror det helt enkelt på att jag inte sovit ordentligt på lite drygt en vecka. Jag är inne på tredje "bra" matdagen, känns bra. Så fort jag får bort allt småätande så lugnar alla andra mattankar ner sig också. Jag vill verkligen inte hamna i den onda matsvängen igen med massa jobbiga läkare och psykologer som sitter och tror att de vet hur det är och som skriver ut massa piller. Jag har gjort mitt där känner jag.

Idag har jag varit duktig och skickat papper till Rikspolisstyrelsen så att jag får registerutdrag också, mitt gamla gick ut i somras. De ringde från nya jobbet också och det verkar vara anställningsavtal på gång, mycket trevligt!

Nu CSI, sen natti natti!

Grått, grått, grått

Varje morgon när klockan är runt halv åtta och jag slår upp ögonen så tror jag att klockan är typ 6 eller nåt. Det är så sjukt mörkt, jag fattar inte. Varenda dag ser det ut så här, inte undra på att jag håller på att gå ner mig! Jag vill ha sommar och sol (som Markoolio).

Idag är Ida på förskolan och Filip är faktiskt hos mamsen så att jag får ägna mig åt examensarbete. Det går faktiskt framåt, om än långsamt. Jag känner att det var längesen jag skrev uppsats eller pm, jag har förlorat min utomordentliga ordbajseriförmåga känns det som och det är extremt illa i detta läge!

Jag måste verkligen skärpa till mig med allt just nu, gå och lägga mig tidigare än 1 på natten, börja äta ordentligt och skaffa mig bättre tålamod... jag håller på att stressa sönder mig själv, tur att jag har en deadline med det här examensarbetet i alla fall.

Tanken är att jag ska få undan lite idag så att jag kan baka "russinbullar" med Ida när hon kommer hem från förskolan. Vi har egentligen redan bakat lussebullar hos mamma för nån vecka sen men Ida ska prompt baka det hemma också så det är väl bara att köra. Det jobbiga är bara att det tar sån j**la tid och jag vet inte om Filip tycker att det är så sabla kul, men det får väl funka.

Skriva lite mer, äta kanske? Det ligger bara 2 clementiner och en massa kaffe och skramlar och skvalpar i magen!

Orkar inte mer!

Idag har det varit ännu en sugig dag, de tar aldrig slut. Fick psykbryt på hela min livssituation idag. Egentligen beror det mest på att det känns som att inget jag gör blir till 100% bra. Jag är halvtaskig förälder och det går så sakta framåt med examensarbetet... Jag känner mig helt otillräcklig med andra ord...

Nu sitter jag hos mamma och hoppas att jag ska få nåt gjort.

Blä

Inledning, syfte,metod... bla bla bla

Joråmensåatt... det går faktiskt framåt... det är ju inte på något sätt så att jag se ljuset i tunnelns slut än, men snart kanske?

Fatta att det är julafton snart... jag fattar det inte i alla fall. Jag håller med dig Maritha, julstämningen fullkomligt lyser med sin frånvaro! Har försökt locka fram den med lite ljusstakar och skit men inte dyker den upp inte!

Jag har egentligen inget vettigt att orda om, som vanligt, tänkte mest ta en paus från mitt frenetiska skrivande så att jag inte överhettar min briljanta hjärna! HAHA

Det var längesen min lilla A var online på MSN... var är du??? Tack för senast, vi måste verkligen ses oftare. Men nu efter nyår kommer vi ju bara bli sjuka av alla barnbaciller så kanske till nästa jul eller nåt då? Närrå, lite tidigare än så tack!

Jag skulle verkligen vilja dra ihop ett gäng av alla mina gamla vänner och festa järnet... som på gamla goda tiden på Stadt! *drömmer mig bort*

Jag och en av mina Västerås-vapendragare brukar ha ett Västerås-reunion-partaj i början på juni varje sommar (vi har haft det två gånger i alla fall) men förra sommaren blev det inget eftersom Filip var så liten. Men nästa sommar så finns det inga ursäkter längre!!!

 Åh ja bah fortsatte skriva´rå s´att vi hörs nån annan gång da!

-1,3

Gått ner 1,3 kg sen förra måndagen, då hade jag i och för sig inte gått ner nåt men ändå. Det är ju trevligt att det försvinner massa äckligt flubb. Det bästa skulle ju dock vara om det gick till på rätt sätt istället för på "mitt" sätt. Ja, ja, whatever... jeansen har börjat sladdra lite och det är ju trevligt förutom att jag känner mig totalt osexig i för stora kläder. Det är en sak när jag går hemma och sunkar men när jag ska visa mig offentligt så är det inte lika kul.

I morse var det luciatåg på Idas förskola, det har varit ganska ordentliga turer kring det där men kontentan av det hela är att det till slut blev ett traditionellt lussetåg. Så söt min lilla tomtetjej! Men hon har sagt att nästa gång det är lucia så vill hon vara lucia =)

Idag har jag och Ida bakat snöbollar och satan vad sliskiga de var... helt otroligt. Men som tur är så gjorde vi små, små bollar så det går att sluka en utan att få sockerförgiftning!

Jag ska vara duktig och sätta mig och skriva lite nu så jag kan titta på CSI i lugn och ro (lär ju spela in och se lite senare). Jag ska fan inte lyfta en (skol)bok till i hela mitt liv när det här är klart. Varför ska just examensarbetet vara så ångestframkallande? Jag vet att jag tjatar till förbannelse om den här jävla uppsatsen och det lär jag fortsätta göra tills den är klar. 2 februari har jag deadline och 13 är det ventilering...

Så ser mitt liv ut just nu faktiskt! Måste jaga på några studievägledare på Roden också så att jag får ut de betyg jag är intresserad av... och jaga rätt på några mattelärare till!

Häpp!

Skönt!

I morse sov vi hur länge som helst. Filip vaknade vid nio nån gång och då gick Erik upp och gav honom gröt. Filip är ju så bra på det sättet att han somnar igen ganska snart efter frukost så då kom pojkarna och la sig igen. Gissa när vi vaknade nästa gång... 11.40! Såååååååååååååååå skönt. Jag älskar att sova länge och sen att det är praktiskt genomförbart trots att vi har småbarn är bara helt gudomligt!

När vi väl pallrat oss upp sen så åkte jag iväg till affären och shoppade lite prinskorv, ägg och bacon sen brunchade vi här hemma vid 13-tiden. Softsöndag kallar jag det.

Idag tänkte jag göra så lite som möjligt på mitt examensarbete men jag har några småsaker som jag måste fixa innan morgondagen men sen tänker jag ha helg!

Tjo!

Bloggen med stort B!!!

Efter lite nöjessurfande (nej, jag har inte lyckats åstadkomma något vettigt med min uppsats ikväll) så springer jag på den här bloggen! Jag har inte hunnit läsa så många inlägg men jag gillade den stenhårt direkt! Eftersom jag så gott som helt och hållet har lagt ner 1000apor (har ingen aning om varför) så blir jag så glad när jag hittar en blogg som kan bli min nya favorit!

Jag tror att mänskligheten mår bättre i största allmänhet av mer sex och snusk! Jag själv till exempel kan ibland komma på mig själv med att vara sur, fräsig, irriterad och jävlig.... det beror ju på att jag behöver mig en omgång! Efter en svängom i sänghalmen så mår jag ju som en prinsessa och är inte alls lika mycket bitterfitta! Eftersom det inte alltid är helt lätt att få till det med småbarn och pendlande till jobb och allt vad det nu är så tycker jag att regeringen borde instifta någon typ av sexbidrag vid sidan av barnbidraget. Alltså att alla föräldrar har rätt till någon form av barntillsyn minst en gång i veckan så att de kan sexa till det och må lite bättre. Sexbidraget kan vara antingen en summa pengar så att man kan betala svärmor eller nån som kan passa barnen nån timme eller två eller någon ny typ av barnomsorg kanske? Vad fan vet jag... förkortad arbetsdag nån gång då och då kanske..... Ja, ja, kanske dags för mig att krypa i säng? =D

Tjingeling

Kväll igen

Jag fattar inte var dagarna tar vägen! Jag har faktiskt fått lite gjort idag men det tar tiiiiiiiiiiiiid... jag sitter och omformulerar varenda mening hundra gånger innan jag blir nöjd och helt nöjd blir jag inte heller. Nu känns det i alla fall som att jag kommit igång lite mer på riktigt och det är ju bra.

Nu sitter jag och ska försöka skapa några meningar till innan jag gör kväll. Barnen ligger i säng och Erik har gått över till bygga-hus-grannen för att hjälpa till lite grann. Jag har dragit igång lite skön musik och bara är en stund. Jag har kommit på att Rihanna är sabla grym att lyssna på, det är inte alls min typ av musik men bra är det.

Jag tänkte vara så bussig att jag ska bjussa på min magnifika spellista som har gått varm idag:

Rihanna - Disturbia
Womanizer - Britney Spears
Gotta be somebody - Nickelback
Handlake Village - Takida
Life - E-Type
Feels like tonight - Daughtry
Curly Sue - Takida
No Air - Jordin Sparks & Chris Brown
Rehab - Rihanna
Det var en gång en fågel - Laser Inc
Everytime we touch - Cascada
L´amour Toujours - Gigi D´Agostino
See me, feel me - Scooter
Take on me (Techno mix) - Aha
Love Bites (the great porrlåt) - Def Leppard
Tattoo - Jordin Sparks
Jaded - Takida
Paradise - E-Type
Reason to cry - Takida
Mannen i den vita hatten (16 år senare) - Kent
Strand Tylösand - Basshunter
Now you´re gone - Basshunter
What hurts the most - Cascada
Iris - Goo goo dolls
Rosa Helikopter [DJ mIcRo Just4Fun Mix] - Peaches
Stuck on you - Mark´Oh

Ovanligt lite Kent för att vara mig faktiskt, men det funkar ändå. Kanske måste fixa till det till imorgon då. Lite fjantmusik också men jag måste lyssna på musik som gör mig glad! That´s the whole grej ju!

Nu kom Ida upp och påpekade att hon inte hade öppnat sin chokladkalender idag! Hur kan de små liven ha så bra minne? Det är ju bara att låta henne öppna den, orkar inte ta diskussionen nu.

The store is not open... the trees have fallen... *love*

Jaha, okej då...

Erik har åkt iväg med barnen till Uppsala. Det betyder att jag inte har någon ursäkt... jag måste sätta mig och skriva. Jag ska fan kunna uppvisa några sidor text när han kommer hem, så är det! Jag känner mig lite taggad i alla fall. Kaffebryggaren är igång, en clementin till frukost (klockan är så mycket) och en brasa är tänd i kaminen... Det är bara att köra.

Jag har dock inte bestämt mig för om jag ska vara glasögonorm eller om jag ska sätta i linserna än. För några nätter sen så sov jag hela natten med mina linser (det är inte att rekommendera) och efter det så var mina ögon helkonstiga, grusiga och svidiga så jag har haft inskolning på mina brillor i stället. Jag har haft mina glasögon i flera år, fyra år i alla fall och jag har knappt använt dem...

Nu är det dags...

Wish me luck!

Fredagkväll

Då var det fredag igen. I morse vaknade Filip vid 8-rycket. Egentligen hade jag inte alls någon lust att kravla mig ur sängen just då. Men BVC-tantens ord ekade i bakhuvudet:
-Ni måste försöka hålla på matrutinerna och inte låta det gå mer än 2,5-3 timmar mellan måltiderna. 
Jag tycker nämligen att FIlip kan vara lite dålig på att äta och hans kurva börjar plana ut ganska mycket. Så, jag pallrade mig upp och matade honom. Vid 9 så somnade han om och då gick jag och la mig igen och vi vaknade inte förrän 11.15! Ida hade med andra ord också tagit sovmorgon, superskönt. 

När vi vaknat till och petat i oss lite frukost så tog vi vårt pick och pack och hämtade min ena syster och åkte till Lekrymden. Ida tycker det är så roligt att vara där, speciellt med min syrra. Till och med Filip tyckte att det var roligt, han fick åka lite rutschkana och leka i babyhörnan.

Kvällen spenderar vi just nu framför Idol-finalen men chips och dip på bordet, mums! Vi har även gjort en laddning med rocky road fudge som står i kylskåpet och ska stelna. Den ser otroligt smarrig ut och väldigt "energirik" som Erik brukar uttrycka det. Den lär alltså vara totalt devastating för min viktbergochdalbana!

Jag hoppas att Kevin vinner  faktiskt. Heja, heja, heja... egentligen är det väl skitsamma eftersom man glömmer bort dem i princip så fort finalen är över.

Nu är Filip jag-vill-inte-sova-men-jag-är-jättetrött-tjurig.

Tjipp tjipp

Porrlåten!

Min månatliga förbannelse är över för den här gången....  Therefore I will give you this.... the great PORRLÅT!!!





Enjoy... natti natti. Erik är hemma om en halvtimme ;)

Nattsvart

Hade det aldrig tänkt att bli dag på riktigt idag eller? Jag sitter i vardagsrummet och skulle verkligen behöva tända varenda liten lampa vi har hela huset för att känna att det faktiskt är dag och inte natt. Lite jobbigt faktiskt eftersom jag har ganska svårt för att vakna till.

Jag skulle ju vara duktig igår och komma i säng inte alltför sent... mhm, det gick ju bra - INTE. Kom i säng ännu senare än vanligt. Jag måste skärpa mig, men det är ju för att jag sitter och pillar med examensarbetet på kvällarna, jag har inte så mycket tid till det annars. Ikväll hade jag ändå tänkt att komma i säng hyfsat tidigt. Erik har tv-spelskväll på jobbet, vet inte riktigt när han kommer men då men jag ska fan i säng innan dess, annars sitter vi uppe och ugglar som vanligt.

Jag är inne i en mycket destruktiv period just nu känner jag, extremt dåligt med sömn, maten blir bara high chaparall och på det så har jag nån förkylning eller nåt som varken vill bryta ut eller försvinna. Jag skulle nog behöva åka iväg på vilohem eller nåt. Det är så jobbigt med såna här perioder, men förr i tiden så hade man bara sig själv att ta hand om men nu är det två små oskyldiga och beroende barn som måste tas om hand och de går ju självklart i första hand men jag glömmer bort mig själv. Jag och Erik pratar knappt med varandra längre men det beror också på att jag har fullt upp med mitt och på kvällarna och halva nätterna sitter vi och jobbar vid varsin dator - vilket jävla liv egentligen. Men vi pratade lite om det igår och vi är ju medvetna båda två om att det är just nu som det är extra mycket att göra.

Snart ska jag iväg till BVC på sista föräldragruppen, egentligen skulle jag bara vilja lägga mig och sova men det går inte. Filip sitter i bilbarnstolen och sover, han somnade på väg hem från förskolan. Han har sovit ursunkigt inatt. Han vaknade precis innan jag och Erik gick och la oss och skulle ha mat. Han brukar egentligen inte äta på natten men han hade missat ett mål igår och var säkert hungrig. Sen så vaknade han till och ville inte somna om så han fick ligga mellan mig och Erik (vaddå romantikdödare!). Jag måste alltid läsa lite innan jag somnar, det spelar ingen roll vad klockan är, men Filip tyckte det var helfestligt när lampan var tänd så jag var tvungen att släcka till slut. Mycket irriterande eftersom min bok är såååååååååååååå spännande! Kanske måste läsa klart den under dagen. Jag ska ringa mamma sen och fråga om jag och Ida kan äta där i kväll, orkar inte laga mat när Erik är borta, känns så meningslöst. Dessutom är det tråkigt att vara hemma en hel dag själv också.

Måste iväg strax, ha det!

Så var det kväll igen!

Dagarna bara går och går, men den här veckan känns riktigt seg faktiskt! Fast det är ju redan torsdag i morgon så det är väl okej.

Jag har verkligen totaltappat allt med maten... bara äter och äter och äter och ja.... beter mig lite dumt ibland. Det börjar verkligen barka käpprätt åt helvete skulle man kunna säga, lite jobbigt, men det ger väl med sig snart, det brukar det göra. Men jag mår så dåligt när det kommer såna här perioder. Jag kommer ju se ut som barbamamma snart igen. Jag måste försöka få kontroll över ätandet igen! Det som sabbade det nu var när jag och Ida bakade förra veckan. Jag klarar inte av att ha "triggermat" hemma, då går det åt helvete helt enkelt. Jag blir bara så trött på mig själv samtidigt som jag inte har någon som helst kontroll känns det som... ja, ja... det kommer ju fortsätta så här över jul och nyår i alla fall, så väl känner jag till mig själv och mitt beteende. FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!! Orkar inte med det här längre, skulle vara trevligt om någon kunde göra mig frisk men med alla jävla turer jag har gjort hit och dit så verkar det ganska lönlöst...

Det har börjat ramla in lite svar på de enkäter jag skickade ut angående mitt examensarbete. Just nu ligger svarsfrekvensen på 25%, det är ju ganska okej, men det skulle vara trevligt om det kom lite fler svar faktiskt.  På lördag ska Erik ta med sig barnen till Uppsala så att jag får en hel dag och bara sitta och skriva. Jag borde ha kommit så långt så att jag faktiskt kan börja skriva ordentligt nu, JAG VILL BLI KLAR NÅN GÅNG!!!

Idag fick jag ett samtal från en förälder till barn som gick hos samma dagmamma som Ida förut. Vi bestämde att vi skulle ses på öppna förskolan efter att jag hämtat Ida. Jag fick veta en del saker som jag förvisso misstänkt förut, men nu fick jag det svart på vitt... Herre Gud alltså säger jag bara... tänker inte gå in mer på det utan jag låter det stanna där... men herre gud igen...

Har spelat in Oskyldigt dömd som vi ska se på alldeles strax. Jag ska bara förbereda några samtal jag måste ringa i morgon sen ska jag fan ta lite ledigt ikväll och kanske gå och lägga mig innan klockan 1 i natt =/

Ha´re
How much is the fish? (flashbacks från Kreta -98)

Avslut...

Jag vet inte om ni känner som jag om det här. Men jag är lite sådär långsint av mig och vill gärna ha ett tydligt avslut på saker som ska avslutas.

Jag har en period i mitt liv som jag inte riktigt har kunnat lägga bakom mig på grund av vissa saker. Idag, efter all denna tid så kom avslutet. De få orden som jag väntat på kom idag... det var jag som sträckte ut handen den här gången i hopp om att vi äntligen skulle kunna lägga allt bakom oss och det var tydligen det som behövdes. Det känns så skönt helt plötsligt, flera år av aggressioner och arga tankar kan jag bara begrava nu, underbart!

Ni är i alla fall några stycken som fattar vad jag skriver om, annars kanske ni kan gissa er till någorlunda vad det handlar om. Jag vill inte och behöver inte skriva det mer utförligt än så här, det räcker så för det har fått ett ordentligt avslut nu...

Tack

Enligt begäran!

Min kära vän Amelie efterfrågade lite julgodisrecept, varsågod min vän (och ni andra som också är i bakartagen):


Snöbollar

1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk smör
200 g vit blockchoklad
6 msk kokosflingor
1 dl florsocker

1. Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka.
2. Rör ner smöret i grädden.
3. Smält chokladen försiktigt i micron. Korta intervaller och flera omrörningar är trevligare än bränd choklad.
4. Rör ner chokladen i grädden.
5. Rör även ner kokosen och blanda ordentligt.
6. Häll upp smeten på en tallrik och ställ in i kylskåpet tills den stelnat lite och går lätt att forma små bollar av. Detta tar ca 10-15 minuter.
7. Forma små bollar som får rulla runt i florsockret.
8. Ställ in snöbollarna i kylskåpet och låt stelna helt. Förvara dem i kylskåpet.

(Detta recept har jag inte testat själv utan hittat nånstans på nätet. Nyfiken på att testa eftersom det borde vara väldigt juligt med snöbollsgodis)

Rocky Road-fudge
ca 50 rejäla bitar

200 gr mörk choklad
200 gr mjölkchoklad
25 gr smör
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 ml)
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl minimarshmallows
2½ dl rostade jordnötter, helst osaltade

Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet. Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret. Blanda sist i marshmallows och jordnötter - rör inte för mycket för då smälter marshmallowsen. Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar. Skär i rutor. Förvara i kyl.

(Det här receptet har jag inte heller testat men jag har ramlat över det ett otal gånger på familjeliv och nu kan jag inte motstå det längre, jag bara måste testa!)

Knäck i micron
1 dl grädde
1 dl sirap
1 dl socker

Rör ihop allt i en hög microsäker skål/bunke. Micra på full effekt i ca 5 min. Häll direkt upp i knäckformar och låt stelna.
Tiden beror lite på micron, man får pröva sig fram till den perfekta knäcken... men ca 5 min fungerar i de flesta microvågsugnar.

(Det här receptet följde jag förra året, blir skitbra knäck helt enkelt)

Wienernougat

ca 25 st


250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel


Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.

Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln. Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Vik ner bakplåtspapperet så att det omsluter chokladmassan. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar.
(Wienernougat gjorde jag förra året, superenkelt och supersmarrigt, rekommenderas)

De här grejerna hade jag tänkt att ställa fram på fikabordet i jul. Andra nyheter jag tänkt testa till jul är faktiskt kålrotslåda, jag har för mig att jag smakat det någon gång och nu tänkte jag hotta upp vårt julbord med det. Jag menar kålrot är ju gott så det borde ju bli bra. Dessutom tänkte jag prova på att göra någon ny typ av sillinläggning, hittade en massa olika recept på det också. Jag brukar lägga in tomatsill (enligt Eriks mormors recept) och den är supergod. Min mormor brukar lägga in "vanlig" sill och sen så köper vi senapssill och någon annan typ, men jag vill ha meeeeeeeeeeeer sill, det är ju så gott! Annars är Jansson det absolut godaste på hela julbordet!

Baka lugnt!



 


Full rulle

Idag har det verkligen varit fullt upp. Inte för att jag har haft speciellt viktiga saker för mig men det är ändå skönt när jag slipper sitta och rulla tummarna. Det var mycket motigt att kravla ur sängen i morse, när jag snoozat alldeles för många gånger så var klockan 3 minuter över 8, Filip sussade sött bredvid mig och Ida låg och snusade i sin säng. Då känns det inte speciellt motiverande att gå upp bara för att Ida ska iväg till förskolan. Men jag orkade heller inte ta den diskussionen med henne om jag skulle struntat i att gå upp. Hur skulle jag på ett vettigt sätt försöka förklara för en stackars treåring att mamma tyckte det var skönare att ligga kvar i sängen när hon helst av allt vill iväg till förskolan... nee, struntade i det och gick upp. Filip fortsatte att sova och hann inte äta frukost innan vi skulle iväg med Ida så han fick käka när vi kom hem igen. Sen var det dags för avslutning på babymassagen, Filip verkligen älskar det! Trist att det är slut nu. Hem och äta lunch, eller jag åt lunch i alla fall, Filip hade maratonsovning som han brukar ha efter massagen. Sen iväg och hämta Ida och efter det åkte vi hem till mamma och bakade lussebullar.

Jag håller som bäst på att plocka ihop lite olika julgodisrecept som jag ska ta mig an veckan innan jul. Just nu har jag tänkt mig wienernougat, knäck, rocky road fudge (måste bara testa) och snöbollar. Det får fan räcka, sen efter jul så ska jag banne mig ta itu med de sista kilona så att jag är en superpuma i sommar och i många år till! Jag drömde i natt att jag var på tjocken men eftersom jag för tillfället leker Stockholms blodbad (tack för det kopparspiralen) så VET jag att så inte är fallet. Det som oroar mig är bara att BÅDA mina systrar har drömt att jag var på tjocken, jobbigt. Jag hoppas verkligen att spiralen gör sitt jobb, skulle inte orka med att göra en abort faktiskt.

Igår hade vi det riktigt trevligt när vi var iväg på brunch och adventsfika i den stora storstaden. Skönt när man kan komma iväg ibland och träffa lite gammalt löst folk ;) Det är så svårt att hitta tiden till att åka iväg och träffa alla kompisar som bor till höger och vänster och det stör mig lite, samtidigt som familjen ändå är prio ett. Nu är det nästan så att mitt examensarbete är det absolut viktigaste (det är därför jag sitter här och svamlar istället för att göra viktigare saker). Jag har riktig ångest över uppsatsen, om det är någon som har missat det tänkte jag.

Äsch, nu ska jag läsa Skolverkets rapport nr 202, Utan fullständiga betyg - varför når inte alla elever målen? Rätt intressant faktiskt, det jag undrar är bara varför inget händer i skolan med undervisningen (speciellt i matte eftersom det är där jag lägger fokus just nu) när det har skrivits en uppsjö olika rapporter och ett gäng olika undersökningar har gjorts... är det ingen som läser dem sen och agerar eller vad fan är det frågan om? Varför göra alla dessa studier om det inte finns ett specifikt mål som syftar till att höja undervisningen ??? JAG FATTAR INTE!!!

En helvetes massa rapporter

Sitter och skummar en massa litteratur till uppsatsen. Fy vad det finns så mycket olika rapporter från Skolverket, jag blir helt matt... men det ser ju bra ut i litteraturlistan sen i alla fall.

Jag fick en så grym sovmorgon i morse, Erik är alldeles för snäll mot mig. Han får nästan aldrig sovmorgon. Men sen ska ju han vara föräldraledig med Filip och de dagar som Ida inte är på förskolan så får man oftast sova till 9 för båda barnen och det är ju trevligt. Vi har så bra sovbarn. Fast Filip har börjat vakna mitt i nätterna och bara vråla men det är väl nåt sånt där jävla utvecklingssprång som vanligt. Alla såna där saker skylls på steg i utvecklingen så det är säkert nåt sånt nu också.

Sitter skönt i datorstolen och har dragit igång en soft playlist på Winampen med en massa Enigma och Era, då snackar vi soft musik. Det gäller att passa på när jag är ensam hemma, jag tror inte att Erik är så förtjust i sån flummusik faktiskt.

Nu har jag tagit min lilla paus från alla rapporter så det är väl bara att återgå till dem. Sen ska vi till mamsen och äta lite middag. Så skönt att slippa laga mat på helgen så här =)

I morgon ska vi ut på riktig rundtur, först brunch hos M och S och sen adventsmysfika hos A och D... perfekt. Erik ringde förresten för en liten stund sen och undrade om han skulle shoppa lite färska räkor som vi kan smaska på i morgon... PERFEKT, me lika färska räkor a lot, med limeaioli till... MUMS!

Hörs och syns

Så trevligt så!

Det är så trevligt när det ramlar in lite kommentarer här på min ödsliga blogg =). Amelie, saffransbiscottina hittade jag recept  på Arlas hemsida har jag för mig, men det kan väl inte skilja sig så fasligt åt? De var i alla fall supersmarriga! Helt perfekta att knapra på, de lär bakas igen och kanske med lite annan smaksättning, man kunde ju ha i kakao och choklad såg jag *smaskens*

Maritha, vi har fastnat mer och mer för Takida så vi är nog heta aspiranter på att hänga med någon gång när de spelar, misstänker att de tvärs över gatan säkert också skulle vilja följa med. Då kan vi åka värsta gänget och dricka öl och grejer, mycket trevligt!

Filip är världens tjurskalle idag, han hade iofs 37,7 när jag kollade förut så det kanske är något på gång? Superdrygt är det i alla fall, avskyr tjuriga barn, i alla fall när de gnäller konstant. Han vaknade inatt och gnällde också... pust och frust!

Idag ringde en av de förskollärarna jag ska jobba med, hon var jätteglad över att jag hamnat på deras avdelning så det känns ju bra åt alla håll verkar det som. Jag har nog lite svårt att få in i skallen att jag faktiskt ska börja jobba om en månad... helt sjukt, jag som har pluggat hela livet, nu ska jag ut och jobba när jag har blivit gammal tant =)

Så klart har Filip vaknat, tji fick jag som trodde att jag skulle kunna sitta här och bloggmysa en liten stund.

Tjing på en stund

Sommarminnen!

Den här låten rockade vi till hela sommaren, då snackar vi midsommar, Vimmerby, Öland, Gran Canaria... I princip varenda öl vi drack i somras ackompanjerades av den här gudomliga låten =)






Perfect!

Glad!

Eller rättare sagt så blev jag glad alldeles nyss. Egentligen är jag inte så glad, nackspärr och mensvärk... jag menar, can I wish for more, livet är underbart. Jag kan knappt lyfta Filip för att jag har ont i nacken,eller det har låst sig lite längre ner men jag antar att det fortfarande går under epitetet nackspärr?! Jag kände mig lite maktlös sen när Ida fick gråtutbrott när jag hämtade henne på förskolan och ville bli upplyft. Om inte knappt kan lyfta en bebis (?) på 9 kg och 74 cm hur i helskotta ska jag kunna lyfta en 15 kilos Ida som är lite drygt en meter... ojoj säger jag bara.

I alla fall så ringde de från nya jobbet idag och jag fick veta att jag ska vara på den avdelning som jag helst vill vara på!!!!!!!!!!!!!! Det hade funkat utmärkt med vilken avdelning som helst egentligen men just den här kändes verkligen "rätt" när jag var där på intervju. Det ska bli så jävla kul på ren svenska!!! Jag får vara på en (vad det verkar) mycket bra förskola, trevliga arbetskamrater och en väldigt trevlig lön, skoj, skoj, skoj!


Igår så bakade jag och Ida saffransbiscotti, skitgoda, och så gjorde vi något som kallas marknadsnougat, livsfarliga! Det är så lätt att få med sig några stycken när man har något ärende till köket =)

Har tappat lusten totalt, helsugigt... men jag tror jag vet varför... Jag vill komma igång och träna ordentligt och bara må bra. Men när plugget är över och jag börjar jobba så kommer det att bli helt annorlunda misstänker jag! Fan vad skönt det ska bli!

Snart lär väl Filip vakna och jag kommer att känna mig urlat och dålig för att jag tillåtit mig själv att sitta här och slösurfa en timme efter att ha haft fullt upp med allt man har att göra även om man bara går hemma. Jag måste verkligen sluta tycka att jag är så himla dålig... det är en mycket dålig egenskap jag har, den är så dålig så jag nämner den inte ens när jag är på anställningsintervju. Inte för att jag är på såna stup i kvarten men ändå...

Nä, nu får jag sluta blaja... Ikväll jävlar ska jag examensarbetesköra... jag fattar inte när jag ska få tiden att bara få sitta i timmar och tokköra?!?! Det går inte, det blir en timme här, en kvart där... jag hinner aldrig komma in i något sjysst flyt (eller flow som Chaplowska pratar om, Anna vet iaf ;) ). Om jag sitter vid köksbordet här hemma och Erik har sagt att han ska ta barnen så får jag i alla fall inget gjort för att jag ständigt behöver rycka in... -Kan du hålla Filip, jag ska bara fixa det... -Kan du ge Ida den bara... -Kan du skicka hit en napp... Visst, bara en massa småsaker kan tyckas men de stör mig något otroligt när jag ska försöka producera något vettigt. Jag har så lång startsträcka innan jag kommer igång med att skriva, jag skojar inte om jag säger att den är på1,5-2 timmar, sen kan jag jobba häcken av mig en bra stund men hur ofta hinner jag med hela startsträckan? Aldrig! Jag gjorde ju ett hurtigt försök för någon vecka sen eller två när jag stack iväg till mamma för att sitta där och skriva men vad hände då? Jo, då satt jag och pratade med syster i nästan en timme istället, jag säger bara suck! Jag har tänkt på att kanske åka till biblioteket och sätta mig någon helg men eftersom vi bor i en jävla glesbygd (egentligen inte men ibland känns det så) så har biblioteket öppet mellan 11-14 på lördagar... -Men det är ju i alla fall tre timmar, mässar Erik då. Jo, såklart att det är tre hela timmar, men det känns lite meningslöst att ta sig till Norrtälje för tre ynka timmar, kom igen när vi snackar åtminstone 5 timmar eller nåt.

Igår hittade jag en till kul prick på Facebook. En gammal kompis till mitt ex!!! Jag verkligen gillade honom, inte exet alltså utan hans kompis, så jag blev kalassglad när jag hittade honom!

Nu SKA jag sluta skriva massa trams, men det är väl egentligen det som är meningen med blogg? Eller nä, man ska ju ha något vettigt att skriva om men eftersom jag inte har det så får ni hålla till godo med skiten istället...

Tack för mig, hej... (Anders Timell, Äntligen Morgon med Adam och Gry)


Guten Abend!

Har varit iväg på enhetsrådsmöte ikväll, det är föräldrar (mammor) och förskollärare från vår enhet. Rätt skönt att komma iväg lite.

Stressig morgon i dag. Inatt hade vi båda barnen i sängen igen, det är sååååååååå trångt när det blir så. Det roliga är att igår så satt jag och Erik nöjda och berättade för mamsen att vi minsann fått sova ensamma i sängen i minst en vecka och vad händer =) Men man kan ju inte neka de små liven att få komma och mysa i sängen, de vill ju inte dit för att jävlas direkt.

Känner mig som en uppblåst barbamamma idag igen, men idag fick jag svart på vitt att det måste vara på grund av månatliga-förbannelse-helvetet. Så drygt att man som kvinna ska behöva genomlida ett blodbad en gång i månaden, vad har killar för sånt jobbigt egentligen? De behöver inte blöda i tid och otid, de behöver inte gå gravida och de behöver definitivt inte genomgå den stora slidtöjningen (underbart uttryck som jag har snott). Fuskigt och långt ifrån jämställt i min värld. Vi kanske borde börja kvotera graviditeter och förlossningar för att få ett mer jämställt samhälle? Jag menar eftersom jag var gravid med och klämde ut Ida så borde Erik i rättvisans namn ha tagit det med Filip? Det behövs sannerligen inga militanta feminister för att få ett jämställt samhälle, jag har ju redan löst det hela! Bra där!

Vet inte om jag orkar pilla så mycket med examensarbetet ikväll, men jag borde skicka iväg några mail och skriva ut några rapporter som jag skulle behöva skumma igenom. Ska bli så skönt när det är klart... det värsta är ju bara att det inet är någon som kommer att skriva skiten åt mig utan det är JAG och bara JAG som ska göra det... det är det som suger hårdast faktiskt.

*STOR SUCK*

Skräpdag!

Redan när jag vaknade i morse kände jag att det var en skitdag i antågande. Kan kanske bero på att den månatliga förbannelsen lurar runt knuten? Ja, ja, jag har letat smarriga julrecept på internet idag och har nog hittat en del. Jag tror bestämt att jag och Ida måste börja julgodisbaka nästa vecka om vi ska hinna med allt till jul =). Jag har även en önskan om att uppdatera vårt urtrista julbord en aning. Vi har ju alltid det vanliga, lite olika sill, lite lax, köttbullar, prinskorvar, skinka, Jansson, äckeldopp i grytan, revbensspjäll... typ så, men jag vill ha mer! Inte för att jag vet hur jag ska kunna äta mer för jag blir mer än lagom mätt som det är redan men det är så trist liksom. Måste nog leta lite mer aktivt efter fler smarriga recept.

Idag (eller igår, jag är inte säker) kom min personliga almanacka! Så fin så! Snart kan jag brja använda den på riktigt. Idas dagiskort kom äntligen också, så söt hon är min lilla prinsessa!

Känner mig fläskig som en jag vet inte vad idag, kan nog bero på det där som jag skrev lite tidigare kanske. Eller så går jag upp i vikt bara av att läsa om alla godisrecept! Smaskens det ska bli. Grejen är ju den att vi ska fira jul hos mamma så då får jag väl "glömma" allt godis där så behöver jag inte oroa mig för att äta upp det själv.

Plugga lite kanske!

-1,1 kg till!

Jag fattar inte hur det har kunnat ramla av ett kilo till den här veckan. Jag har ätit katastrofdåligt! I och för sig så har jag knappt ätit vissa dagar och andra har jag ätit lite mer, det kanske jämnar ut sig i längden. Det sjuka är att det faktiskt är väldigt svårt att gå ner ett kilo på en vecka om man inte tränar, men tydligen så gick det i alla fall. Jag bara tackar och tar emot men jag måste börja skärpa mig lite nu annars kommer jag att bli tjockis.

Idag harjag och FIlip varit in till Norrtälje och shoppat lite, fasiken vad pengar jag har gjort av med =/ , men det är ju snart jul och då brukar det ryka några kronor. Hittade en del riktigt bra julklappar till barnen, på ÖB av alla ställen!

Nu ska jag sätta mig och fixa lite med examensarbetet tänkte jag, måste bli klar, måste bli klar, måste bli kar... Fan vad jag hatar det!

RSS 2.0