Seriöst inlägg nu

För att återgå till min kära hall som aldrig verkar bli färdigrenoverad.

Jag skulle skruva ihop vår nya hatthylla (nåt billigt skräp från IKEA). Vi vet ju alla hur skrönorna om IKEA-byggsatserna går, att det alltid saknas delar. Vi har faktiskt varit väldigt skonade från det problemet, MEN, till vårt skoställ saknades ena sidan (?) och nu till hatthyllan så saknades det en högs väsentlig skruv så det gick inte att få ihop skiten. Erik ska kolla i Norrtälje i morgon om det går att hitta något liknande annars får vi väl maila IKEA så de får skicka oss en sketen skruvjävel.

Nog om det, när jag i godan ro höll på att måla så tyckte jag att det var väldigt lite färg kvar. Jag tittade på burken och kom fram till att det var en gammal burk, det skulle således finnas en till någonstans. Bra, tänkte jag och fortsatte slabba. Men fanns det någon mer färg i samma kulör? NEJ, så klart inte, jag menar, varför skulle det? Alltså har inte hela hallen blivit målad, vi måste shoppa mer färg i morgon.

Eftersom vi bestämt att lägga in nytt golv så insåg vi att vi var tvungna att riva garderobshelvetet som står i hallen, ungefär det fulaste som skådats. I alla fall, efter mycket om och men så fick vi loss den och det resulterade i att en stor del vägg blev frilagd. En stor del vägg som måste spacklas, tapetseras med renoveringstapet och sedan målas..... det kommer aldrig att bli klart...

Klinkersen som Erik hittade får vi inte förrän på tisdag. Vår käre granne som vi brukar anlita för diverse renoveringsuppdrag hade tänkt att börja riva upp vårt golv idag men eftersom vi inte har några klinkers så känns det dumt att riva upp golv och lägga dit gips. Grannen har nämligen inte tid förrän om två veckor och det är inte kul att ha gipsgolv i två veckor när det är snö och slask ute... DET KOMMER ALDRIG ATT BLI KLART!!!

Det positiva är att allt är shoppat, foder till dörrar och väggar, golvsocklar finns hos grannen, allt plotter till golvläggningen finns och klinkers kommer på tisdag, det finns i alla fall hopp om att det ska bli klart.

Ni som har varit hemma hos mig/oss har ju sett garderoberna jag skrev om tidigare. (Jag hade en kompis en gång som sa gabberoben btw). I alla fall, ni ska se vilken balsal till hall vi fick när vi slängde ut skräpet!!! Underbart!

JAAAAAAA! Go THORLEIFS!!!

Vad är det för jävla skämt!!! Hur i helvete kunde den här låten trilla igenom juryns gallring? Förvisso har jag förstått att juryn inte använder sig av några finmaskiga nät i och med att det mesta är skit som kommer med. Men Thorleifs... hallå... de har väl redan gått i pension, får man vara med i Melodifestivalen då? Jag måste verkligen sluta titta på den här skiten nu... det funkar inte... *suck* Förlåt Lilugg, jag borde verkligen följa ditt exempel och bojkotta skräpet. Inte ens Ida var uppe och diggade till Thorleifs låt. Hon hade bara 37,5 så hon är pigg nu =)

ÄNTLIGEN!

Äntligen så får jag se Susanne Alvengren i Melodifestivalen, det var på tiden... eller inte?!?! Jag blir så trött... när ska låtskrivare som inte heter Pling, Gson och liknande få chansen på riktigt? Ja, ja....

Lite hallrenovering

I morse vaknade jag på dåligt humör, som så många gånger förr! Filip är sån surpuppa så det finns inte, aldrig att han kan vakna och jollra lite sött eller nåt, nä då, han ställer sig upp nästan innan han öppnat ögonen och börjar att gnöla för fulla muggar. Jag vet att många säger att man kan ändra sig, men jag SKA verkligen inte ha fler barn, punkt. Det räcker så bra med de två fina, underbara barn jag redan har. Det är helt ärligt småbarnsperioden som jag har svårast för. Jag vet att man ska tycka att det är rosenskimrande och underbart hela spädbarnsperioden, men jag gör inte det, jag tycker att det mest är jobbigt... och jag är så glad över att Erik har så mycket bättre tålamod än vad jag har.

Nu är min lovely Erik inne i den stora världsmetropolen och kikar efter snygga klinkers som vi kan ha i hallen. Nu är jag så hiskeligt trött på att det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig i hela jävla huset. Jag vill trivas där jag bor för en gångs skull och steg nummer ett är nu alltså hallen. Egentligen var inte tanken att vi skulle byta golv där men efter ett plötsligt infall i morse så blev det så ändå. Vi har pratat om det förut men idag så satte vi planerna i verket. Dessutom så fick vi en så snuskigt trevlig månad rent ekonomiskt så det känns som att det är rätt månad att shoppa lite renoveringspryttlar för. Jag tänker inte ens skriva hur många trevliga tusentals kronor som ramlade in på kontot den här månaden för det är så mycket att jag nästan skäms lite grann! Skulle varje månad se ut som den här så skulle vi kunna leva som kungar, men tyvärr är det ju inte så. Men det är ju kul att få känna på det nån gång ibland =)

Ibland så kikar solen fram här hemma och det är så mysigt. Har ni märkt att solen faktiskt har börjat att värma lite grann, det är inte bara kallt längre när solen är framme. Jag tror att det kanske kan bli vår det här året också!!!

Solpussar på er allihop!



Denna satans feber

Stackars min Ida är helsänkt i feber, som mest har vi tempat 40,6 på henne =(  Jag tycker det är så svårt när mina barn är sjuka, jag vet inte vad jag ska göra för att det ska kännas/bli bättre. Med Ida är det väl ganksa okej ändå hon kan ju i alla fall tala för sig nu för tiden, men lille Fillepille gnölar ju bara.

Idag har jag sagt till min käre sambo att jag kräver film- och myskväll... jag ska försöka hålla mig vaken för en gångs skull. Jag har somnat tidigt på soffan varenda kväll den här veckan, det har ju förvisso sina naturliga orsaker men idag känner jag mig rätt så hyfsad så jag borde orka en film i alla fall. Jag har till och med sett till att det finns cheez ballz hemma =) Det gäller att passa på nu för jag och grannen har bestämt att 28/2 är det dags att börja tänka på fläsket som ska bort inför beach 2009! Det är verkligen bara sketna 10 kg jag vill ha bort och egentligen bara 5-6 för att bli hyfsat nöjd. Med tanke på att 7-8 kg bara rann av mig i höstas så borde det inte vara så svårt!

Nu pockar min sjuka dotter på lite uppmärksamhet. Vi hörs

Lite kryare idag

Sista febertoppen inatt, skönt, hoppas att jag slipper mer feber. Filip har också varit feberfri hela dagen *peppar peppar* dessvärre så vaknade Ida med feber istället. Jag hoppas att det snart är slut på alla sjukdomar hit och dit. Jag har känt mig lite allmänt låg idag och hoppas att jag snart känner mig bättre på det planet också.

Hemma idag

Jo, faktiskt så ringde jag och sjukanmälde mig idag. Helst ska man ringa redan vid 6.30 så jag var uppe strax innan 6.30. Först kändes som att jag nog var i hyfsad form för att åka och jobba men för säkerhets skull så stoppade jag termometern i örat och blev ganska förvånad när den visade 38,4 men det var då jag kapitulerade och insåg att det bara fanns en sak att göra.

Nu ska jag gå och lägga mig igen, febern åker berg-och-dal-bana...

Sjuuuuuuuk igen!

Jag åkte faktiskt och jobbade idag. Jag tog ipren när jag gick och la mig sen låg jag och svettades och vred mig halva natten. När jag vaknade i morse så var jag feberfri och mådde ganska bra så jag tänkte att det var lika bra att jobba. Någon gång efter lunch började jag känna mig lite hängig igen och en halvtimme innan jag slutade så kände jag att febern nog hade gjort ett förnyat besök. Mycket riktigt så visade termometern 38,4 när jag kom hem. Men nu har jag tagit alvedon och mår mycket bättre men jag får väl se hur det känns i morgon, det känns ju inte sunt att pressa sig på jobbet hela dagen för att sedan få febertoppar varje kväll.

Stackars lilla Filip är också sjuk igen,  han har nog fått samma skit som jag, feber och hosta. Det var inte längesen han var sjuk.

Det går inte att lyssna på radio eller titta på TV utan att överösas av prinsessan Viktorias och Daniels förlovning. Visst det är väl jättebra att de äntligen kommer till skott och att stackars Daniel är helt och hållet godkänd av kungapar och regering men hallå... Jag hade nästan lust att ta fram skämskudden när jag hörde de unga tu på radio när de rapade upp något förproducerat larvigt tal... Och se han inte lite mesig ut? Jag skulle ju skriva något annat klyftigt här men det föll bort någonstans i feberdimman... Men bara de är lyckliga så är det väl bra.

Nu ska jag lägga mig i soffan och hoppas på att jag håller mig feberfri, eller gör jag det? Jo, jag vill inte ha feber och det är bättre att jobba än att vara hemma och vara sjuk.

Idag bakade vi semlor med barnen. Egentligen får vi inte det eftersom det är totalt sockerstopp på vår förskola. Superlarvigt tycker jag, som om det är det lilla socker barnen äter på förskolan som bidrar till ökad barnfetma?!?! Skulle inte tro det va! Det beror nog snarare på det som barnen stoppar i sig på kvällar och helger i hemmet. Plus att de allra flesta barn idag tittar på TV och spelar tv-spel istället för att vara ute och röra på sig. Det roliga är att de allra föräldrarna håller ju med så jag undrar lite för vems skull det är sockerstopp?

Ha det...

Sjuuuuuuuuk!

Jag är sjuk, tror jag. Jag hade 38,1 alldeles nyss och det måste väl ändå räknas som feber. Det känns ändå lite ruttet att stanna hemma i morgon (det lutar väl ändå åt det?) eftersom en av mina kollegor gick hem idag för att hon var risig. Fan vad jobbigt. Eventuellt kanske jag åker och jobbar en stund och åker hem sedan, jag vet inte. Jag hatar sånt här när man jobbar, har så svårt för att sjukanmäla mig, men feber är ju ändå feber, eller?

I alla fall så har Ida varit med mig på jobbet idag. Det var riktigt intressant att iaktta henne i en helt ny barngrupp. Jag har alltid trott att hon är en blygis och lite mesig men det gick hur bra som helst och det känns skönt =) Egentligen hade vi tänkt att Erik skulle hämta henne efter mellis någon gång men det flöt på så bra så hon fick stanna hela dagen.

Sitter just nu och tittar på Charterhjältar på kanal 5... vårt underbara Arguineguin, längtar tillbaka dit riktigt mycket nu när jag tittar på det =/ Sommar och sol och vi har kort tajt kjol... osv... fan kan det bli sommar snart!

Hörrni, nu börjar jag att frysa och känna mig riktigt hängig, måste nog lägga mig i horisontalläge en stund

Snö, snö, snö...

Jag längtar verkligen så otroligt mycket till det blir vår! Nu vill jag inte ha det här skräpvädret längre, det är inte kul. Idag har det varit en tråkdag. Jag har några faktorer som jag misstänker har en bidragande orsak till min sinnesstämning idag: a) jag håller på att bli förkyld, eller nåt. Känner mig risig och konstig i hals och luftrör. b) den månatliga förbannelsen har dykt upp för att förpesta min vecka. c) vädret som kan sammanfattas med ett ord: snö

När jag blir förkyld så blir jag ungefär lika förkyld som en karl, det är därför väldigt synd om mig när detta inträffar. Jag känner mig inte tillräckligt krasslig för att vara sängliggandes men inte tillräckligt kry för att vara uppe och flänga. Jag tänker dock åka till jobbet i morgon, det finns ingen anledning att stanna hemma så länge jag inte har feber tycker jag. Sen får jag se hur det känns helt enkelt.

Erik var ute lite med Ida och Filip i snörusket. Ida åkte lite skidor, så himla söt är hon när hon går fram med skidorna. Filip fick åka pulka. Han var så påpälsad med kläder så att han inte ens kunde sitta själv på golvet innan han kom ut, stackars liten.

Alldeles strax ska jag titta lite på Lost, vi tittade egentligen på det igår men jag var så trött så mina söta små ögonlock orkade inte hålla sig uppe hela avsnittet ut. Sanningen att säga så såg jag knappt början =)

Vi hade en mycket trevlig dag igår. Först åkte vi iväg till Täby centrum och käkade lunch på Gyllene Måsen, det var Ida som fick bestämma. Sen ägnade vi oss åt lite shopping, en hjälm till Ida, en vårjacka till Filip och lite byxor och tröjor till Ida. Efter det så gick jag och Ida på bio och såg Madagaskar 2. Hon tyckte det var jätteroligt och skrattade högt och bitvis falskt när hon hörde att andra i salongen skratta =) När vi kom hem igen så gick vi över till grannarna och drack lite öl, käkade middag och slöglodde på Melodifestivalen. Fy 17 vad jag börjar tröttna på det där jippot, men jag kan inte riktigt låta bli att titta ändå. Vi planerar en resa till Thailand nästa år med våra kära grannar. Jag fasar mest för den sjuuuukt långa flygresan bara...många öl innan jag tar mig på det planet kan jag säga =/

Jag blir galen på den här jävla killhostan jag har, det sticks och kliar i luftrören, sjukt irriterande. Jag hoppas att det är något som försvinner snabbt, jag har ingen lust att vara sjuk känner jag. Snart är det mars och då börjar det bli vår! Jag kan inte heller förstå att vår lille bebis Filip snart fyller 1 år, jag hänger verkligen inte med den här gången, helt otroligt, var tar tiden vägen?

Vi ses

God lördag!

Uppe med tuppen känns det som. Filip vaknade strax innan åtta och då gick både jag och Erik upp. Nu har vi precis frukosterat lite kaffe och en stor bit smaskig burek. Burek är någon balkansk (misstänker jag) specialitet med fetaost i. Det kan självklart vara andra fyllningar också men den med fetaost är en höjdare. Det är pappa som brukar shoppa burek när han är i Stockholm och då brukar vi alltid få en liten bit.

Nu i morse vägde jag 0,5 kg mindre än i måndags morse, nu måste jag försöka speeda på det där lite grann. I och för sig så har jag inte ansträngt mig ett dugg för att det där halva kilot skulle försvinna så skulle jag anstränga mig så skulle det ju gå ännu fortare! Jag är i desperat behov av nya kläder, jag har typ ingenting att växla mellan känns det som och jag känner mig så grå och tråkig. Samtidigt känns det så onödigt att lägga ner massa pengar på nya kläder när mitt mål är att droppa nästan 10 pannor till. Dilemma kan man kalla det för.

Alldeles strax ska jag hoppa in i duschen hade jag tänkt och sen bär det iväg mot shopping och bio. Apropå shopping så köpte jag ny jacka till Ida i tisdags. Jag fullkomligt älskar Polarn o pyrets vind(skal)jacka med tillhörande fleece och Idas gamla är way tooooooooo liten. Innan in föreläsning började så gick jag in på Polarn o pyret och shoppade loss. Jackan kostade 795:- och fleecen 495:- (har jag för mig) och så blev det en söt mössa också för 125:-, så lätt är det att spendera nästan två barnbidrag, innan de ens har kommit =D Idag hade vi tänkt shoppa en likadan jacka till Filip också, men han får återanvända Idas gamla fleece faktiskt!

Tjolahopp!

Schlager- och groggkväll med  grannarna ikväll, så trevligt!

FREEEEEEEDAAAAAAG!!!

Underbart med fredagar tycker jag! Vi har ätit middag hos mina föräldrar och druckit lite vin och nu mår jag alldeles utmärkt! Lite lagom såsig, sådär som man bara kan bli efter en någorlunda hård arbetsvecka och några glas vin =)

Idag på jobbet så hade vi bara 9 barn! 9 barn av 21, det är ett ganska stort bortfall. Några var lediga, några med magsjuka och några med feber och hosta, jag undrar fortfarande hur länge till jag ska klara mig. *peppar peppar*.

I morgon blir en trevlig dag, jag har precis reserverat biljetter till mig och Ida, vi ska se Madagaskar 2. Ida har dessutom full koll på att man måste äta godis och popcorn när man är på bio, och dricka vatten. Det är det enda vår lilla dam dricker.

På måndag ska Ida följa med mig till jobbet och vara där. Det var min ena kollegas idé, hon ska ha med sig sin son så hon tyckte att jag skulle ta med mig Ida också.

Nu ska vi se till att få alla barn i säng så att vi kan titta på någon bra film. Jag måste bara säga också att nya säsongen av Lost är väldigt spännande, efter att serien har gått på tomgång ett tag så har det börjat hända grejor!

Kram och trevlig helg

Kort update

Trött, har nu varit vaken i ganska exakt 16 timmar och det känns kan jag meddela. Det var till och med så att jag fullkomligt sket i att åka iväg på något enhetsråd. Det bestämdes under förra enhetsrådet att vi skulle vara på Idas förskola men det nya budet var tydligen att vi skulle vara på den förskola vi brukar vara på och jag kände att då orkar jag inte köra dit, någon måtta får det faktiskt vara! Jag vill vara hemma med min familj lite också.

Lite dispyter på jobbet, måste ta tag i det omgående. Det är absolut inget som inte går att lösa men det är nog ett klassiskt fall av "verksamhet som sitter i väggarna" och den kan vara nog så ogreppbar när man kommer som nyexad pedagog kan jag berätta. Det måste helt enkelt styras upp lite riktlinjer och det fixar vi lätt... hoppas jag.

Mysigt att komma hem tidigt idag. Hann umgås med familjen, laga mat, spela lite spel med Ida och så, trevligt.

I morgon är det fredag, igen. Veckorna bara rusar iväg, hinner inte med. I morgon ska vi äta middag hos mina föräldrar och på lördag har vi bokat in schlager- och groggkväll med grannarna tvärs över gatan. Det ska bli trevligt, det var alldeles för länge sedan.

Nu ska vi strax titta på Lyxfällan, vi har pausat det eftersom Ida precis har lagt sig. Jag älskar paus- och inspelningsfunktionen på vår boxer, så det så...

Just det, en av mina trevliga vänner som jag lärt känna under min studietid, varför inte kalla henne A skickade en länk till mig på msn där man kunde ladda hem olika ljudeffekter och blinkningar och annat skoj... och det är så jävla roligt, vi satt och skickade såna till varandra idag, underbart. Det var så underbart så att jag var tvungen att skicka länken till Erik också...

Lyxfällan, here I come...

Snart helg igen

Jag verkligen längtar till helgen den här veckan, jag är så sabla trött. Hela veckan blev förstörd av föreläsningen i går kväll. Den var väl i och för sig ganska bra men jag är alltid skeptisk när det handlar om något som presenteras som någon typ av universalmetod. Denna gång var det den så kallade Årsplanen som hyllades. Det gick enkelt ut på att man i förskolan ska lägga upp en årsplan där man månad för månad bestämmer vad som ska hända på förskolan. Idéen är jättegod och det lät superbra men det krävs såklart ett hästjobb innan det flyter på fullt ut. Jag har dessutom väldiga funderingar på hur vår förskolechef har tänkt att följa upp den här föreläsningen. Är tanken att vår förskola också ska införa denna årsplan? Ska alla avdelningar utgå från en gemensam årsplan där man sedan fyller på med egna aktiviteter osv? Jag måste nog helt enkelt fråga henne. Det jobbigaste var att de som höll i föreläsningen hade självklart skrivit den bok om årsplanen och denna bok skulle vi alla i personalstyrkan ha läst igenom innan föreläsningen. Det jobbiga var att föreläsningen endast var ett upprepande av denna bok samt en annan bok som handlar om portfolios. Jag hade hoppats på lite mer ingående tips och konkreta råd om hur man på bästa sätt får det här att fungera. Ja, ja, nog om det.

Jag ska alldeles snart skutta i säng, i morgon är det mördarpasset, som inte är ett mördarpass förutom att jag börjar så tidigt. Sen så ska jag på enhetsråd i morgon kväll eftersom jag i något svagt ögonblick tog på mig att vara enhetsrådsrepresentant på Idas förskola, suck... kankse kan passa på att luska reda på om Filip får någon plats på förskolan i höst. Vid nästa föräldramöte ska jag nog avsäga mig den rollen. Det känns tillräckligt att jobba heltid och ha småbarn hemma, vilket i och för sig en majoritet av de andra föräldrarna gör också kom jag på... ja ja... vi får se.

Filip är så söt, han har lärt sig att göra high five på kommando! Säger man hig five så åker ena handen upp i luften på honom, så sött!

Nu får det räcka för idag.

Kram på er.

Raw

Jag har precis kikat lite grann på Raw på kanal 5, det var någon dampig människa med som bara stog och skrek med sin gitarr på slutet. Jag undrar vad det roliga med ståuppandet infann sig i det inslaget... eller så är det jag som inte har koll och förstog tjusningen med den människan, whatever, rolig var han i alla fall inte.

Försöker komma igång och läsa en grej som jag måste ha läst till i morgon, plus att jag måste planera någon aktivitet med 5-åringarna i morgon. Jag kan helt enkelt inte gå och lägga mig innan detta är gjort. Dags att sätta igång kanske? Till saken hör väl att jag inte längtar mig fördärvad till morgondagen direkt. Jag slutar 16.45 (eller .30, kommer inte ihåg) och klockan 18 har vi personalmöte som imorgon består av en föreläsning som håller på fram till 20.45... tjohooooooo... eller inte. Detta är ju nackdelen med att bara ha 38,75 timmar schemalagt per vecka, då måste jag göra vissa timmar utöver schemat... men det är bita ihop och se glad ut och hoppas att det är en intressant föreläsning.

Sitter och pratar med en kompis på msn just nu som har haft inbrott för andra gången... verkar inte kul, riktigt läskigt! Jag vet inte om jag skulle våga bo kvar om jag haft inbrott, men det är väl inte alltid man har ett val kanske?

Hörrni, kära vänner, nu ska jag sätta igång, annars blir det aldrig natti natti för min del!

Helgen som gick

I fredags var jags om bekant mer död än levande. Jag sov mer än tolv timmar i sträck och det händer bara om jag är febersjuk eller totalt utsjasad. Lördags morse kom vi upp hyfsat tidigt, strax innan åtta då Filip vaknade. Vi tog en lugn och skön morgon innan vi packade in oss i bilen och åkte till Uppsala. Vi åkte raka vägen till Eriks syster med familj där det bjöds på våfflor av svärmor, mycket gott. Jag var fortfarande trött så när alla gick ut på en promenad så passade jag på att sova en timme till och först efter det kände jag mig som en människa igen.

Tanken var att jag och Erik skulle dubbeldejta hans syster och karl men eftersom Eriks systers karl drog ut en visdomstand för bara någon dag sedan så var han inte på gå-ut-och-äta-humör. Jag och Erik ville dock ut ändå. Det slutade med en trerätters på en italiensk restaurang som heter Il Forno. 1500:- gick den notan på. Det kan tyckas mycket men med tanke på att det som sagt var en trerätters med varsin Coffee Baileys a´ 85 kr styck plus ett vin för 495:- så tycker inte jag att det var så jävla dyrt. Efter den brakmiddagen så gick vi på bio... Värsta dejten hade vi, det var mysigt, och välbehövligt. Det känns som att vi knappt har pratat med varandra den sista tiden när jag stressat med min uppsats.

Nu ska jag gå och krypa ner i sängen bredvid min finaste darling, så det så...

Natti natti

Slöar i soffan

Dethar nog aldrig känts så skönt att slappa på soffan någon gång tidigare. Jag behöver inte stressa upp mig över att jag har en massa skit som ligger och måste göras.

Jag har sovit ungefär två timmar här på seneftermiddagen/kvällen, ofantligt skönt. Jag tror inte att jagh ar lyckats smälta det hela rikigt än... jag är klar, jag är klar, jag är klar, jag är klar, jag är klar, jag är klar, jag är klar...... Jag har aldrig lyckats slutföra någonting i hela mitt liv tidigare, jag blev aldrig klar med gymnasiet och fick läsa det sista på Komvux, jag slutförde aldrig min tyskakurs på Mdh, jag läste inte klar ekonomin på Mdh och jag har varit på väg att ge upp flera gånger under lärarutbildningen också och nu är det bara klart...

Apropå mail från ex och sånt så vet jag väl inte riktigt varför min lovely sambo fick ett sånt, det framgick inte helt av mailet heller mer än att hon kanske var lite nyfiken. Jag vet att hon sprang på en av Eriks gamla kompisar (som vi umgås med) innan jul någon gång och då frågade efter Eriks mailadress så jag har väntat på att det skulle dyka upp något och nu så kom det =)

Raderade precis lite svammel som jag skrivit här om kontakt med gamla ex men vi skiter i det va?!?!? Nu ska jag fortsätta dricka mitt vin och bara njuta av tillvaron och försöka hålla mig vaken i alla fall en liten stund till =)

Känner mig tom

Det är över... examensarbetet är godkänt, det är bara några petitesser som ska justeras... Jag känner mig helt urblåst i skallen efter att ha sovit för få timmar i natt, kört till Uppsala, suttit på opponeringar hela dagen och sedan kört hem från Uppsala... Jag kan inte riktigt förstå att det är klart, all jävla ångest jag har haft över den här uppsatsen är liksom borta. Jag behöver inte känna någon stress över att ha en massa plugg hängandes över mig längre. Undra om alla nyexade känner så? Jag som har pluggat i hur många år som helst, nu är jag klar... Jag ska i och för sig börja ta tag i ekonomitentor senare i vår men ändå... jag har en examen... sjukt... Jag fixade det!

Lite förvirrade tankar från lilla mig...

Fortfarande vaken

Det är ett mirakel att jag inte rasat ihop över alla papper som ligger framför mig! Det måste vara kaffets förtjänst, säkert därför som jag är lite darrig på handen också.

Jag glömde ju att berätta att vi var på banken idag för att sätta om ett av våra lån samt snacka pensionsavtal... ZZZzzzzzzzzZZZ... Jag VET att det är viktigt att sätta sig in i pensionsval och sådant men jag kan inte hjälpa att jag tycker att det är såååååå urbota tråkigt och ointressant. (Intressant att jag tycker att min ekonomiska framtid är ointressant). I alla fall... en och en halv sabla timme satt vi där och malde och i slutändan så handlar det om att man gör det som banktanten råder en till och hon har ju kanske inte alltid kunden i fokus utan bankens eftersom alla val vi gjorde var till bankens fördel. De vill ju ha våra pengar kvar hos dem så jag förstår ju hur de tänker men hon hade kunnat göra det där utan att vi var där känns det som. Trevligt var dock att Riksbanken precis gjort en storsänkning av reporäntan vilket resulterade i kraftigt sänkta räntekostnader för oss. Vi har i och för sig tänkt att i stället öka amorteringen på topplånet så vi kommer inte märka av det i plånboken. Jo, ju mer topplånet minskar desto mindre ränta på det så klart men vi har inte något gigantiskt topplån så det handlar inte om några astronomiska summor ändå.

Guuuuuuud vad intressant va, men jag var tvungen att ventilera det lite. Det ska bli så skönt när jag snart är färdigpluggad och vi får lite tid över att renovera klart det här rucklet till hus snart. Ruckel är det väl inte men vi har levt i renoveringskaos sen vi flyttade in ungefär. Köket som vi började på för över ett år sen är fortfarande inte helt klart. Andra dagen vi bodde här så började jag måla om i hallen, den är fortfarande inte klar. Förra sommaren rev vi ner tapeter och fönsterfoder i matdelen och målade om runt fönstren och det är fortfarande inte klart. Båda de små sovrummen ska fixas och vårt sovrum/loft ska målas om... Lite att göra kan man säga. Kan man även säga att vi är såna där typer som startar en massa projekt utan att avsluta dem? Ja, det kan man nog...

Jag vill sova snart

I morgon är det dags!

Sitter här och ska ta ett rejält sista tag i opponeringen. I  morgon smäller det, börjar nog bli lite nervös ändå men jag hoppas att det går bra.

Jag är skapligt trött idag. Filip fick en febertopp i går kväll och jag kom i säng sent och började tidigt i morse men det får funka. Efter det här så är det ju slut på pluggandet för ett tag hade jag tänkt, det är så skönt att bara jobba.

Nu mina vänner ska jag tokköra, kanske ska tillverka en panna kaffe först för att optimera inläsningen av examensarbeten?

Ja, ja, ha det!

Förresten, min kära sambo har fått ett mail från sitt ex idag, det var kul att läsa =) Alltså, jag fick läsa det, jag har inte snokat så är det någon rabiat människa från FL här så behöver ingen förfasa sig över att jag snokar!

Lillördag

Den lilla lördagen är det idag men ingen fest här inte. Måste läsa examensarbeten och förbereda mig inför opponeringen på fredag samt försöka komma i säng hyfsat tidigt eftersom jag börjar 6.30 i morgon *rysa*. Egentligen tycker jag att det är ganska skönt att börja så tidigt för dagen går så fort och barnen är ganska mysiga och stillsamma så tidigt på morgonen.

Idag har det varit en riktigt bra dag. En sån där dag som gör att jag känner att jag verkligen trivs med mitt jobb och kan tänka mig att köra på ett tag till. Vi hade bara 15 barn idag istället för normala 21 och det märks verkligen skillnad. Vi har haft värsta mysdagen, det har funnits tid till alla barn och vi pedagoger har haft möjlighet att prata med varandra. Jag hade uppföljningssamtal med chefen idag också eftersom jag har hunnit jobba en hel månad redan och det vara bara bra. Så skönt att trivas med kollegor, chef, barn och barnens föräldrar.

Det dök upp en fråga angående TRAS, jag tyckte (såklart) att det var självklart vad Tidig Registrering Av Språkutveckling innebär men det är ju klart att det kanske inte är så tydligt för utomstående som inte har stött på det tidigare. I alla fall är TRAS ett observationsmaterial som används för att ge information om (förskole)barns språk och språkutveckling. Det är viktigt att tidigt kunna sätta in stödåtgärder för de barn som ligger efter i språkutvecklingen för att de inte ska komma efter på andra plan vad gäller samspel, sociala relationer och sånt. Man observerar bland annat språkförståelse, uttal, ordförråd och förmågan att producera meningar. Med hjälp av TRAS så observerar man helt enkelt hur barnen ligger till i sin språkutveckling och använder det som underlag vid föräldrakontakter om det är nödvändigt. Det är en hjälp för oss pedagoger för att kunna hjälpa de barn som behöver.Hoppas att det blev lite klarare nu!

Nu äntligen kom min käre sambo hem, långa dagar får han jobba när han väl jobbar.

På lördag ska vi till Uppsala och ska alla-hjärtans-dag-dejta Eriks syster och karl. Det ska bli trevligt, händer alldeles för sällan.

Nu ska jag gå och hålla syster och sambo sällskap medan syster friserar sambo.

Kram

By the way

TRAS = Tidig Registrering Av Språkutveckling (för de som inte visste det redan)

Jag vet!

Jag är totalrutten på att uppdatera här ibland. Men det händer inte så fruktansvärt mycket just nu. Febern verkar i alla fall ha släppt taget om de 50% av familjen som varit drabbade och ingen av de resterande 50 % har visat tendenser på att insjukna.

Idag har jag varit på första passet av den TRAS-utbildning som alla barnomsorgsarbetare i kommunen måste ha. Det var intressant faktiskt men det innebar tyvärr även lite hemuppgifter. Tji fick jag som trodde att jag skulle få pluggfritt ett tag framöver. Men, men, det blir nog bra. Jag fick tillfälle att prata lite med en av mina kollegor som, liksom jag, är helt nyexad och bara har arbetat några veckor på samma förskola som jag. Det var skönt att höra att hon har samma funderingar som jag och känner sig otillräcklig emellanåt. Det är lite svårt att försöka omsätta den teori man lärt sig i skolbänken till praktik. Jag vet rent teoretiskt hur jag ska göra i vissa situationer för att barnen ska få ut mesta möjliga av något och hur jag ska lägga upp vissa aktiviteter för att det ska bli så bra som möjligt MEN (som Tony Irving) det är så förbaskat svårt! När ska jag hitta tiden, det är så stor barngrupp, vi är för få pedagoger... DET ÄR SÅ SVÅRT och jag blir så FRUSTRERAD ibland. Jag vill ju lägga bästa möjliga grund för barnen och det känns som att jag inte kan göra det på ett optimalt sätt. Jag kanske inte ska dra för höga växlar på det när jag endast har jobbat i fyra veckor men ändå. Samtidigt så måste det ju vara bra att jag ständigt reflekterar över min yrkesroll...

Nu ska jag dricka lite mer kaffe och fortsätta läsa de examensarbeten jag ska vara sidoopponent på. Ska bli så skönt på fredag när det är gjort!

Puss

Melodifestivalfunderingar

Så sitter jag här igen och glor på Melodifestivalen. Rätt hjärndött men trevligt med tanke på alla sjuklingar i familjen. Först och främst, kan någon göra världen en tjäns och skjuta skatan Caroline af Ugglas?!?!? Eller åtminstone se till att hon slutar plåga världen med sitt evinnerliga ylande!

I mina ögon har redan två bidrag med möjlighet att ta sig någonstans i Eurovision röstats ut, dels så var första bidraget rätt tufft, kommer inte ihåg vad varken artis eller låt hette, men ändå. Det andra bidraget med lite kräm i var faktiskt Marie Sern(e?)holts låt. Men eftersom jag inte röstar, det verkar bara pensionärerna i landet göra, så kan jag inte klaga... så är det.

Tjoho på er...

Hur många dagar är det kvar?

Ida: Hur många dagar är det kvar?
Jag och Erik: Hur många dagar är det kvar till vad?
Ida: Jag menar, hur många dagar är det kvar?
Jag och Erik: Dagar kvar till vad?
Ida: Hur många dagar är det kvar till dagarna är slut?
Jag och Erik: ...

Detta samtal utspelades vid middagsbordet nu i kväll... Snacka om djupa, filosofiska funderingar min dotter bär på för tillfället!

Dippen är blandad, morötterna är skalade och chipsen köpta... Nu är vi redo för lite Melodifestival!


Dags för en uppdatering kanske

Jag har varit sjukt dålig på att skriva här ett bra tag nu. Men jag känner nu att den senaste tiden har varit helt galen... jag fattar inte hur jag har orkat köra på i 180 med nytt jobb OCH examensarbete! Galet, galet, det finns inget annat ord.

Efter att jag skickat in examensarbetet så tänkte jag att det skulle bli grymt skönt att bara få ta det lite lugnt en liten stund. Men nej då... Filip blev sjuk i onsdags med feber och läskig hosta. Ida var hostig och som grädde på moset blev Erik sjuk med feber också så det blev inte lugnt som jag hade önskat. Så sjukt trött har jag varit också. Som jag skrev förut så somnade jag på vardagsrumsgolvet i onsdags, i torsdags somnade jag i soffan nästan direkt när jag kommit hem. Lagade mat och åt och sen somnade jag i soffan igen. Igår fredag slutade jag sent och åkte och handlade efter jobbet. Käkade middag i soffan vid 19-tiden och vid 21 hade jag somnat i soffan.

Idag fick Erik ligga kvar och sova till 13 och det verkar ha funkat för febern har nog inte gjort något återtåg ännu. Jag och Ida åkte in och handlade. Inte roligt att köra idag, dimman låg som ärtsoppa överallt och varför i hela fridens namn kan folk inte sätta på sina dimljus??? Gärna både fram och bak de som har... Det var mysigt att ha lite tid med bara Ida, vi käkade en korv till lunch och bara hade det trevligt. Förresten så är Ida helt fast i något som heter WINX club. Smala, lättklädda féer(?) häxor(?), jag vet inte, men hon gillar det stenhårt =)

Ikväll ska jag laga köttfärssoppa, den är hur mumsig som helst, köpte nybakat bröd och en ny ost att ha till... smaskens!

Nu har jag uppdaterat lite i alla fall så behöver jag inte tänka mer på det. Förresten Amelie, nej, det har inte börjat nya avsnitt på Lost, inte i Sverige i alla fall ;) Men nu i helgen ska vi se avsnitt 3 och 4!!!

Puss o hej

Tröttheten släpar efter

Jag är fortfarande trött efter helgens uppesittarnätter. Idag somnade jag på vardagsrumsgolvet när jag kom hem, så trött var jag. Men det är snart helg igen så det går nog bra ädå. Börjar 6.30 i morgon och har sen mördarfredagen, 9.30-18, hoppas att föräldrarna är lika tidiga som de var i måndags, då gick sista barnet hem 17.20 istället =)

Det känns verkligen som att jag har kommit in ordentligt i jobbandet nu, jag har bara varit där i knappt fyra veckor, but it feels like forever. Inte illa menat med det utan det känns som att jag har kommit in bra i arbetsrutiner, kollegor, barn och föräldrar. Trevligt.

Nu ska vi alldeles snart titta på nya avsnitt av Lost =) sen är det natti natti...

En minuts marginal

23.59 var tiden då jag skickade in mitt examensarbete... deadline var en minut senare! I och för sig var jag inte heeelt klar, det saknades några källor i litteraturlistan och sammanfattningen kan man nog ha lite synpunkter på. Skitsamma... jag har skickat in skiten och nu kan jag inte göra så mycket mer än att vänta på ventileringen för att se vad jag ska fixa till... Det känns konstigt, tomt nu faktiskt. Natten till söndag satt jag och skrev till strax efter 5 på morgonen och natten till måndag satt jag till 3... fy fan vad drygt det har varit. Nu ska jag gå och sussa sött så att jag är pigg och alert (haha) när vi har planeringsdag på jobbet i morgon.

Nattinatt

In the middle of the night...

Klockan är massor and I´m still kicking! Det är den här tidspressen jag behöver för att kunna prestera... jag har suttit i timmar och bara skrivit, varför kan jag aldrig få ärslet ur lite tidigare?

Måste ändå erkänna att jag har börjat att gäspa lite... klockan är 04.30... piip

Spöktimmen är förbi

och här sitter jag och sliter och kämpar. Det kommer att bli MYCKET sent i natt... jag har som mål att endast ha diskussionsdelen kvar till i morgon, alltså borde jag sätta fart NUUUUUUUUUU...

Bara så att ni vet menar jag

Det känns lite orättvist att Erik får sitta nere vardagsrummet och leka med Super Mario Kart när jag sitter här och får skrivkramp i fingerspetsarna av allt knackande och hamrande på tangenterna...


*djup suck*

RSS 2.0