Tappat sugen lite

Det är inte lika skojigt att skriva här i bloggen när jag har så lite tid för det... funderar på att kanske ta en brejk (inte godiset alltså utan en paus) och se om lusten kommer tillbaka.

Ska sätta mig och slita nu.... har inte många timmar på mig nu att få ihop skiten... jag är så satans less

Tjock, trögflytande kola i huvudet

Så känner jag mig nu. Jag har inte fått ett skit gjort... än, men jag känner att det börjar närma sig något. Känns sådär upplyftande när jag vet att jag börjar 6.30 i morgon igen, men vad gör man inte för att få lyxfredag en gång i månaden =) En av mina kollegor har TVÅ lyxfredagar i månaden men då jobbar hon å andra sidan ett 10-timmarspass en fredag i månaden, inte så kul men jag skulle absolut kunna tänka mig det för att få TVÅ lyxfredagar! Jag kanske kan få det när jag jobbat ett tag och visat hur väl värd jag är det =)

Nu börjar uppsatsorden snart rinna ner i fingrarna på mig så att jag kan skriva ner dem på datorn, bra va!!!

ha det bra!

God dag!

Så härligt att komma hem när det fortfarande är ljust! Värsta lyxen. Dessutom så underbart härligt att kunna tillbringa lite tid med barnen, i och för sig så har Filip sovit sen jag kom hem, men ändå.

Nu när jag börjar bli lite varm i kläderna efter snart tre veckors jobbande så måste jag ändå säga att jag trivs som fisken i vattnet. Så himla trevligt att jobba där. Det är ännu roligare nu när jag börjar känna barnen lite bättre också, de är så charmiga.

Nu ska jag exarbeta som vanligt!

ses

Samma lika

Idag har jag gjort ungefär samma saker som igår... jobbat, med den skillnaden att jag började en halvtimme tidigare idag än igår... Så nu vet ni.

Lite exjobb innan sovning, 6.30 i morgon.... zzzzzzzzzzzzzznark...

Tar nya tag i morgon

Har varit så sjukt trött idag så jag orkar inte skriva något vettigt, eller ovettigt, här idag... jag är så ledsen för det.

Jag börjar komma igång ordentligt på jobbet nu och känner att det flyter på bättre och bättre, barnen börjar också lugna ner sig lite grann och jag tycker bara att det blir roligare och roligare... hoppas att det fortsätter så bara...

Sängen nästa

Det är verkligen superskönt att inleda arbetsveckan med att börja 9.30, nackdelen är bara att jag tror att jag kan stanna uppe hur länge som helst på söndagkvällen. Igår kollade vi på film till 00.40 nånting och det är inte riktigt att rekommendera trots att man börjar 9.30.

Jobbade till 18 bara för att gå raka vägen till personalmöte som slutade 19.30, jag säger då det, trött som få är jag nu. Skulle behöva skicka iväg lite mail men det orkar jag inte, får ta det i morgon istället. Jag har i alla fall hunnit träffa mina barn en liten stund innan de ska i säng, tur att jag inte jobbar till 18 eller senare varje dag. Det finns faktiskt de som slutar så nästan varje dag... jag har ändå ganska soft schema som är ganska varierande.

Måste bara komma på någon fyndig aktivitet jag kan göra med barnen i morgon på förmiddagen sen är det natti natti...

Inte lika kraxig

Det kommer ljud från mig när jag pratar, jag låter inte lika tonårsmålbrottslig längre, hallaluja, prisa Gud (om han/hon finns) ett mirakel har skett i vilket fall.

Rätt så skönt att kunna göra sig någorlunda hörd igen. Ida tittade väldigt skeptiskt på mig hela dagen igår. Inte nog med att morsan är frånvarande 90% av tiden, nu låter hon som ett jävla ufo och pratar inte i onödan. Förstår ni vilka traumatiska upplevelser jag överöser mina barn med dessa dagar??? En bad förälder är vad jag är!

En positiv grej är dock att min uppsats ska vara inlämnad den 2/2, lite drygt en vecka kvar alltså och sen kan jag inte göra så fasligt mycket mer!!! Wunderbar! Sen en läskig opponering på det (eller ventilering som det så tjusigt heter) och sen säkert lite pill för att det ska bli helt godkänt och sen är det meningen att jag kan titulera mig lärare på riktigt! Trevligt!

Nu är min rast slut, tillaka till resultatsammanställningen!

Mysteriet med linsen

Jag har ju glömt att berätta en ganska lattjo grej. I torsdags när jag skulle åka till jobbet så var jag hyfsat mör när jag vaknade. Jag gick upp, klädde på mig, satte i mina linser och fixade till mig i största allmänhet innan jag satte mig i bilen för att åka.


När jag kört en liten bit så tyckte jag att det var så grusigt i vänstra ögat, precis som att det satt nåt skit på linsen. Jag gnuggade lite försiktigt och blinkade hårt för att det skulle försvinna men det gjorde det inte. Ibland när jag får så där så är det bara att sätta fingret på linsen och vispa runt lite på ögat så försvinner det som irriterar. Sagt och gjort så skulle jag sätta fingret på linsen bara för att peta mig själv rätt i ögat. Det fanns alltså ingen lins på det vänstra ögat... Vad i helvete tänkte jag. Det är också ett välkänt fenomen hos linsbärare att linsen ibland kan vika ihop sig och åka iväg bakom ögat. I alla fall händer det mig ibland och speciellt nu när jag använder endagslinser som är så mycket tunnare och sladdrigare än månadslinser. Åker linsen upp bakom ögat så brukar det bara vara att gnugga runt lite hårdhänt på ögonlocket så dyker den snart upp, men icke då. Jag körde till och med och ställde mig vid sidan av vägen för att kunna gnugga fram linsen men utan framgång. Klockan var också alldeles för mycket för att jag skulle ha tid att köra hem och sätta i en ny. Det vara bara att fortsätta till jobbet med en lins. Nu har inte jag så jättedålig syn men tillräckligt för att jag ska tycka att det är irriterande utan korrigering.

På något sätt har alltså den vänstra linsen bara försvunnit! Om den ramlar ut så brukar det kännas eftersom den då oftast fastnar på nedre fransraden men jag har ingen aning om hur det här gick till faktiskt. Hemma låg det två tomma linsförpackningar när jag senare kollade så jag har ju satt in den. Helkonstigt.

Tur är i alla fall att jag har min finaste Erik som efter att han lämnat Ida på förskolan satte sig i bilen och körde till mitt jobb för att lämna en lins! =)

Behöver jag nämna att det sen i fredags ligger tre par linser i mitt skåp på jobbet?


By the way

I´m still kraxing like a kråka... ibland försvinner rösten helt och det kommer inte fram ett ljud. Jag försöker att vara tyst, med varierande framgång...

Vill bara bli klar

Men det känns som att jag bara står och stampar på ett och samma ställe... ja, jag pratar om min förbannade uppsats. Hela dagen idag (inte hela men några timmar i alla fall) har gått åt till att justera de saker som min handledare anmärkt på. När jag sitter och pillar med de småsakerna, mest formalia, så hittar jag så klart en mängd andra saker som jag inte är nöjd med vilket leder till att jag sitter och omarbetar redan färdig text... skitirriterande.

Jag ska sitta ett tag till sen är det dags att ta kväll med film, godis och chips. Jag ställde mig på vågen i morse och blev chockad över att jag inte gått upp någonting utan gått ner nästan ett halvkilo... fattar inte hur det har gått till då jag tycker att jag äter som en häst hela tiden. Det tar väl på krafterna att springa efter barn hela dagarna. Jag ska nog ha på mig stegräknaren någon dag på jobbet bara för att se hur många steg jag går...

Ha det

och kråkan kraxar vidare

Jag blir snart galen på att inte kunna prata ordentligt. Jag vet att det bästa är att vila rösten men det är inte helt lätt faktiskt. Helt plötsligt kommer jag på en massa saker som jag måste prata om.

Jag har sovit några timmar till och känner mig lite bättre i alla fall och nu är det hög tid att skriva lite. Jag har gjort i ordning en kopp te med honung i. Ett desperat försök att få tillbaka rösten men det enda det resulterar i är att teet är så himla sött så att jag nästan mår illa.

Orkar inte

Jag hade tänkt skriva lite här om att det är synd om mig som är förkyld och att det är riktigt shit väder ute och att vi hade mycket trevligt hos grannarna igår... men jag orkar inte. Just det, jag hade tänkt skriva att det är jobbigt att jag måste skriva så mycket på mitt examensarbete också... men jag orkar inte.

Nu så...

tar vi med oss vår nyöppnade flaska L´avenir och knallar tvärs över gatan... Trevligt, trevligt! Barnen kan leka och vi vuxna kan dricka lite vin och snacka skit. Skitsnackandet får jag nog ligga lågt med eftersom min röst sviktar kraftigt och jag kraxar värre än den värsta kråka! Det är så svårt att vara tyst bara!

Äntligen fredag!

Imorse började jag som sagt 7.30. När jag stiger upp så tidigt i ottan så har jag inte så många att prata med, jag är alltså alldeles tyst. Jag kände att halsen inte kändes så vidare värst bra när jag vaknade. När jag satt mig i bilen och kört en liten bit så kommer min absoluta favoritlåt at the moment - Nickelback, Gotta be somebody, ja, ni vet ju. Det är ju självklart att jag kan texten och vid sådana gyllene tillfällen när min favoritlåt spelas i radion så måste jag vrida upp volymen och skråla med. Allt var frid och fröjd tills jag kom till just den biten som handlar om att skråla... hur jag än bar mig åt så fick jag inte fram ett ljud! Jag fick lite panik eftersom det i mitt yrke inte är så bra om man lider av skrala röstresurser. Jag försökte harkla mig ordentligt och sjunga igen men icke, det kom bara konstiga gurgelljud. Som tur var hade det lättat lite när jag kom fram till jobbet och jag tackade gudarna (eller schemaläggaren) för att jag bara skulle vara ensam med barnen i 45 minuter innan en av mina kollegor var på plats. Barnen är så söta -Vad konstigt du låter... har jag fått höra flera gånger idag =)

Jag har hört ännu fler roliga saker också av de underbara barnen (och fler lär det bli):

Ett av barnen var lite bångstyrig  och ville inte riktigt göra någonting. Då kan man säga så här för att skrämma livet ur mig:
-Min mage kommer panga! Jag tolkar det som att barnet har väldigt ont i magen och snart kommer att kaskadkräkas! Men tack och lov så var det bara allmän bångstyrighet som sagt.

Vid lunchen idag så frågade jag ett av barnen om det var täppt i näsan och jag får som svar:
-Jaaa... min näsa vill gå hem Det är ju helt underbart. Näsan vill gå hem för den är förkyld! När man hör sådana saker så får man passa sig så att man inte drar alltför mycket på smilbanden!

Nu sitter jag alldeles ensam här hemma och det är så skönt! Erik har varit iväg med barnen för att uträtta lite ärenden samt en sväng förbi hans jobb. De är på hemväg och Erik har shoppat med sig lite vin! Just nu sörplar vi mest L´AVENIR, 99 riksdaler flaskan och hur gott som helst! Vi får faktiskt de allra flesta vintipsen från Eriks chef så jag tycker att Erik ska trycka på det vid nästa löneförhandling, att det är hans chefs fel att vi lagt oss till med lite dyrare dryckesvanor! I och för sig så är 99 spänn ingen katastrofsumma för ett gott vin men går det åt två flaskor på en helg så är det 200 och gör man det VARJE helg så blir det 800 kronor. Ingen katastrof det heller, men ändå.

Nu lär de (resten av min familj alltså) nog dyka upp när som helst så jag ska avsluta lite här nu.

Trevlig helg, själv har jag ett examensarbete att fila på!

Gäääääääääsp!

Fy farao vad jag är seg nu. Det blir inte en big biblio update idag som jag skrev igår, jag hamnade hemma hos mamsen i stället. Det snöade lite grann när jag åkte från jobbet igår så då orkade jag inte åka längre... Men jag är så trött så jag får inget vettigt gjort ändå. Har i alla fall avverkat en telefonintervju, det är ju alltid nåt. Jag får sitta i helgen som en dåre i stället.

Det är så jobbigt för min söta, fina Ida har det lite jobbigt med att jag jobbar och Erik är hemma. Tänk att barn reagerar på saker som man inte trodde. Jag trodde faktsikt inte att hon skulle tycka att det var jobbigt, naivt kanske, men det föll mig liksom inte i tanken.

Nej, nu tänker jag packa ihop mig och åka hem till min underbara lilla familj som knappt får se mig känns det som!

Tjipp

What a day...

Började 7.30 i morse, såg till att komma iväg ganska tidigt eftersom jag inte visste hur det skulle se ut på vägarna efter gårdagens skitväder. Slutade 15.45 då satte jag mig med mitt examensarbete till strax efter 17. 17.30 var det dags för avdelningsmöte och chefen var med. Vi satt i möte till 19.30 och då fick jag åka hem efter att ha varit hemifrån i nästan 13 timmar... sjysst va! Nästa måndag är det personalmöte så det blir väl ungefär samma lika då med den skillnaden att jag börjar 9.30 istället.

Jag ska alldeles strax skutta in i duschen och sen bums i säng, i morgon börjar jag 6.30... lite segt, men jag slutar ju 14.30 så det är ingen katastrof direkt. Jag hade i och för sig tänkt att jag ska åka raka vägen till biblioteket och sätta mig några timmar och fila på min uppsats lite till.

En sak är lite kul, när jag håller på att samla in betyg på gamla sommarskoleelever till min uppsats (för er som inte vet så är mitt examensarbete en uppföljning på de elever som har lästa matematik på sommarskolan i Norrtälje under 2006-2008) så är det nu två rektorer i kommunen som har uttryckt önskan om att få ett ex av min uppsats när den är klar. Det känns faktsikt väldigt roligt att jag faktiskt skriver en uppsats som anses vara intressant för utomstående, samtidigt som det ger mig ganska grav prestationsångest =/ Men någonstans tyder det ju på att jag skriver något som verkar ha saknats.

Det känns faktiskt ganska skönt att ha ett jobb nu när det varslas till höger och vänster måste jag säga. I och för sig så är min bransch inte den mest konjunkturkänsliga men ändå... och när min lovely sambo börjar jobba igen så kommer det göra en jäkla skillnad ekonomiskt. Jag får ju ut runt 7000 mer i månaden än vad jag hade när jag pluggade så det är klart att det märks. Erik jobbar dessutom en dag i veckan nu när han är föräldraledig så jag hoppas att det kommer att bli en ganska trevlig ekonomisk situation framöver! Snart är det dags att sätta om ena lånet och räntan är lägre nu än när vi tog lånet så där blir det väl några kronor extra i månaden också.

Jag är inte lika trött den här veckan som jag var förra, det är skönt. Däremot har jag dragit på mig någon förkylning och det är inte så kul. Jag är täppt i snoken och skruttig i halsen men jag känner mig inte risig eller hängig och det är skönt.

Dags för dusch och sen natti natti. Jag håller på att läsa en så bra bok nu, I lagens limo av Michael Connelly, skitbra verkligen. Rekommenderas om man gillar böcker av deckare/thriller slaget. Ibland önskar jag att jag kunde läsa något mer sofistikerat men jag läser mest för att slappna av och då behöver jag något relativt lättsmält men ibland då och då så lyckas jag läsa något av lite mer kvalitet...

Ses i morrn, kanske en big biblio update...

Puss

Shit weather...

För att göra en sammanfattning av det rådande vädret som hänger över vår lilla by... Fy fan vad det inte var roligt att köra hem idag, det tog bra mycket längre tid än vad det brukar kan jag säga. Jag var dessutom helt slut efter dagens arbete då vår barngrupp fick lite fnatt eller något. Det har varit en tuff dag idag i alla fall.

I morgon blir det ultrasent hem eftersom vi ska ha avdelningsmöte, drygt med sånt när jag slutar 15.45 och mötet börjar 17.30 =/ Jag hinner hem för att vända, men jag hade tänkt packa med mig dator och sånt så att jag kan sätta mig och skriva på mitt examensarbete, vilken toppenidé va!!! Helt ärligt så har jag inte lika mycket ångest över den där skiten längre, jag känner att jag kommer framåt och det är faktiskt ganska roligt nu när jag kommit igång ordentligt!

Det verkar ha slutat snöa ute nu, hoppas, hoppas att det inte tänker börja igen bara!

I morgon, eller nej, mest troligt i övermorgon så ska jag göra en föranmälan till ventileringen av min uppsats.... snacka om att jag börjar skåda ljuset i tunneln! Vad konstigt det kommer att kännas när jag är klar med skräpet, vad ska jag göra när jag inte behöver ha någon uppsatsångest??? Mitt liv kommer ju att bli helt tomt, jag har ju ALLTID haft pluggångest känns det som och nu plötsligt ska jag inte ha det? Tur att jag har mina ekonomitentor som ligger och skräpar =)

Nu är det snart lite kvällskaffedags och sen lite uppsats och sen natti natti.


God kväll!

Äntligen blev det lite tid till att slå ner häcken i soffan och slösurfa lite! Jobbig dag när jag slutar klockan 18 faktiskt och inte ett dugg bättre blev det när det hade snöat lite och var alldeles kladdigt på vägen eftersom ingen hade varit ute och saltat eller nåt... undra hur glada alla som låg bakom mig blev? I och för sig var det ingen som körde om mig när tillfälle gavs heller så det var väl ingen som ville köra så mycket fortare heller kan jag tänka!

Jag måste snart komma igång och träna lite känner jag, nu ska jag fan vara snygg när jag åker till Mazurka (Mallorca) i sommar! Kanske till och med så snygg så att jag inte skäms om jag skulle få för mig att gå och träna lite aerobics när jag är där?

Vet ni, idag så kände jag att det var riktigt roligt på jobbet, inte för att det var något speciellt, barnen var alldeles sjövilda hela dagen och så men jag tror att det är för att jag börjar komma in i rutinerna lite nu, dagarna bara flyger iväg och jag börjar känna mig som att jag jobbar där inte bara är på VFU (praktik). Skönt, verkligen!

Nu vankas det kaffe! Får se om jag har något ytterligare att delge er i kväll eller om ni snällt får vänta tills i morgon!

Puss!

Curly Sue

Lyssnade alldeles nyss på den underbara Curly Sue av Takida.... Jag blir alldeles till mig av några få rader i den låten...

The heart is pumping for my life, the mind is happy and I, I will love you ´til the day I die...

Jag menar, det är så vackert att jag nästan går sönder och jag kan inte låta bli att tänka på min fina älsklingsErik och mina fina älsklingsbarn när jag hör det...

Looooooooooooooooove

Ja just det...

Mina vänner, vi har en resa bokad nu, det har jag glömt att berätta....

Jag firar även min 31-årsdag på resande fot

Check this out

Snacka om att det ser nice ut va =)

Småbarnsförälderdilemma...

Visst är det helt underbart med barn  (nu menar jag lite mindre barn, typ sådär 3,5 år och 9 månader) men ibland när man blir lite sexsugen så kan det vara ett aber:

1) Sexsugen mitt på dagen och alla barn är vakna = man får hålla sig
2) Sexsugen på morgonen och ett barn har traskat över till mammas och pappas säng på natten = man får hålla sig
3) Sexsugen mitt i natten och ett barn kommer intraskandes och vill sova i mammas och pappas säng = man får hålla sig

När fan ska man ha sex då??? Tänk när man var ung, nykär, utan ansvar för andra och bara horny... =D

Alltså mina barn är mitt allt ni får inte tro något annat men man har väl rätt att tycka och tänka lite ändå?

Helgen snart slut + framtidsplaner

Tiden bara rusar iväg, jag förstår inte. Jag ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat på hundra år men jag var helt slutkörd i slutet av veckan.

I torsdags så var min lovely sambo iväg och jobbade också och kom inte hem förrän vid 20.30-tiden ungefär, eller om det var senare, kommer inte ihåg. I fredags när jag kom hem så hade jag en gräslig huvudvärk som senare eskalerade till någon form av extrem spänningshuvudvärk/migrän (efter lite googlande har jag kommit fram till att det rörde sig om ett migränanfall). Detta resulterade i att jag hela dagen igår var helt groggy men lik förbannat var jag så duktig att jag åkte iväg till biblioteket igår och satt och pluggade i lite drygt två timmar. Jag vill bara bli klar med det där helvetet nu... men snart så.

Efter mitt biblioteksäventyr gick jag och hälsade på min kära mor i hennes butik och drack kaffe och snackade lite skit innan jag åkte hem till min kära familj som knappt träffat mig under veckan. Inte för att jag bara har jobbat utan för att jag varit så förbenat trött och somnat i soffan hela tiden =)

Idag har jag känt mig så sugen på att börja plocka mina ekonomitentor faktiskt. Har som mål att kanske ta mikroekonomin i augusti, skulle vara skönt att få den gjord. Sen har jag två statistiktentor, två ekonomistyrningstentor och ett års studier till innan jag kan plocka ut en ekonomiexamen också. Ska kolla upp om det finns möjlighet att tillgodoräkna mig lite matte i den examen också, skulle inte vara helt fel. Jag har faktiskt en termin CSN kvar verkar det som (efter en snabb check på CSN:s hemsida så har jag konstaterat att jag har 21 veckor CSN kvar). Jag vet inte varför dessa tankar dök upp (igen) just nu, kan det kanske bero på att jag sparkats ut i den bistra heltidsjobbsverkligheten??? Jag känner bara att jag vill ha valmöjligheter, jag vill inte stå där när jag blir 45 och känna att jag inte orkar arbeta inom barnomsorgen/skolan i 20 år till. Pluggar jag dessutom lite matte på distans så har jag ju också behörighet att undervisa i ALLA stadier i grundskolan + gymnasiet... det är inte heller helt fel. Jag tror att jag har grav separationsångest från universitetsvärlden... Linlugg, säg att du känner lite så du med... my pluggmate!!!

Men... orka med ett examensarbete till??? Pust och frust, men då kanske jag kan se till att göra det tillsammans med någon istället... Jaja... vi får se vad framtiden har i sitt sköte som man så poetiskt kan uttrycka sig.

Nu mina kära vänner ska jag alldeles strax sätta mig och fila på mitt jävla examensarbete... ska försöka vara lite bättre på att uppdatera här nästa vecka. Nu har jag kommit in i det lite mer så då kanske jag hinner med lite mer...

C ya... bye bye

Lite mer flyt

Ännu en dag i mitt yrkesverksamma liv har således passerat. I morgon är det monsterdagen! 6.30... puuhh... det blir slitigt men jag har upptäckt att det är ganska mysigt att vara ensam med barnen på tidiga morgnar och sena eftermiddagar, man har tid att sitta ner med några få barn och lära känna dem lite bättre. På eftermiddagarna är de också ganska trötta och börjar få lite hemlängtan och vill bara mysa, de är så söta!

Nu har vi fått barnen i säng och nu ska jag ligga i soffan en liten stund och nalla på den gigantiska godispåsen som jag shoppade i dag =) De har en sån där bra godisaffär i Åkersberga =) Perfekt, eller inte.

Hörs...

Hej igen!

Det blir inte så många uppdateringar här längre. Kan bero att jag JOBBAR nu =) väldigt vuxet! Idag flöt alltpå lite bättre, jag lärde mig ju namnen på alla barn igår så idag behövde jag inte ödsla energi på det. Jag trodde från början att det skulle kännas konstigt att vara mer med "andras" barn än min egna på dagarna men helt ärligt så är det inte så konstigt, för det är ett jobb. Jag är ju inte med de barnen som jag är med mina egna. En timme med mina egna barn ger hundra gånger mer än 8 timmar med alla andra. Men det är ju på olika sätt, nu menar jag inte att jag inte tycker något särskilt om barnen jag jobbar med och det gör jag visst, de är helt underbara men det är ett jobb där barnen är viktigast. Konstigt det blev,,, men jag orkar inte förklara mer.

I morgon börjar jag 7.30 och på torsdag 6.30.... huuuuuuuhh... men å andra sidan slutar jag 15.45 i morgon och 14.30 på torsdag, helt okej. Den bästa fredagen infaller i alla fall var fjärde fredag... 6.30-13.15 och eftersom de dagarna är så korta så brukar de (vi) skippa rasten och gå 12.45..... tjohooooooo!

Nu verkar det vankas kaffe i köket, ska nog surpla i mig lite innan det är dags att göra kväll och kojsa lite.

Guuuuuud, jag är så trööööööööööött

Har precis vaknat efter en slummer på soffan. Herre Gud, får man vara så här trött? I och för sig somnade jag väldigt sent inatt och jobbade lääääääänge idag, inte så konstigt. Jag vet inte ens vad jag ska skriva här för att jag är så trött.

Jag och Erik ska spela lite Super Mario Kart och sen ska jag lokalisera sängen. Men vilka söta barn! Och trevliga föräldrar! Jag är så fullproppad av nya intryck så jag är helt tom i skallen. Stängningen gick bara bra, jag tror att alla barn hamnade rätt  =)

Nej, jagber om ursäkt för att jag är så lost i skallen, bättre lycka i morgon!

Natti natti

Nu gör jag kväll

Har fått ganska mycket gjort känns det som men än är jag inte i mål... Det känns ändå som att jag har det sista upplägget väldigt klart för mig och det känns skönt.

I morgon börjar alltså mitt nya liv som vuxen, känns lite konstigt men jag är inte speciellt nervös. Det läskigaste är väl att jag ska ha hand om stängningen redan i morgon, hur ska jag veta vilka föräldrar som hör till vilka barn? Det måste jag nog ta upp med mina kollegor så det inte blir helt tokigt!

Nu ska jag slå mig ner i soffan och kolla på lite film och kanske hiva i mig lite ostbågar (OLW:s, något annat funkar inte) sen ska jag ta en nice dusch så att jag inte luktar apa och ser ut som ett flotthuvud i morgon på nya jobbet och sen ska jag glida ner mellan lakanen och sussa sött. Börjar inte förrän 9.30 så jag behöver inte upp ultratidigt, skönt!!!

God natt på er och sov så gott!

Borde jag inte vara lite nervös? Nu blir jag snart nervös för att jag inte är nervös....

Extremt trögstartad

Fan, jag kommer inte igång! Jag måste komma igång. Jag har lovat mig själv en ledig kväll ikväll och den lär ju inte infinna sig om jag inte lägger på ett kol snart! Jag har dessutom lovat min handledare ett utkast till i morgon och så ska en av mina böcker tillbaka till biblioteket i morgon... Jag MÅSTE alltså bli klar med vissa delar idag annars får jag det mycket tråkigt... suck. Men jag känner att jag inte är långt ifrån att lägga i turbon... snart så, om en liten stund, jag ska köra igång min sjyssta playlist nu och tokskriva... playlisten är förövrigt densamma som den senaste jag matade in här med enda tillägg Kent - På drift sjukt bra...

Nu så, turbon killar i fingrarna så nu är det dags att köra igång, nu ska jag köra så att det ryker och knapparna på tangentbordet flyger all världens väg...

Puss på er mina tappra läsare

God morgon!

Klockan är inte ens nio och här sitter jag framför datorn och ska ta itu med min uppsats. Jag har en känsla av att jag kan prestera ganska duktigt idag eftersom att jag efter i morgon inte kommer att ha lika mycket tid till uppsatsen. Jag har till och med gett Fillepille frukost så att Erik kunde ligga kvar en liiiiiiiiiiten stund i sängen.

Jag är egentligen en ganska hemsk människa, jag hatar att gå upp på morgonen och när jag väl gör det så måste jag slamra lite extra med alla skåp och tallrikar och sånt så att alla (läs Erik) förstår hur synd det är om mig. Visst är det larvigt?! Jag hoppas att även jag kan välxa upp någon gång. Kanske gör jag det nu när jag ska börja jobba?

Jag somnade på soffan i går kväll, det var ett tag sen nu. Det är så jobbigt att göra det för då vaknar jag någon gång mellan 3 och 5 och måste upp på toa och borsta tänderna och allt sånt jobbigt såom måste göras innan man kan gå och lägga sig, och då hinner jag ju vakna till en aning.

Skriva lite nu men jag lär återkomma under dagen!

INTE bakis

Jag är inte bakis så ingen behöver fundera på om det är skälet till att jag inte har bloggat något idag. Jag har faktiskt ett liv också (yeah right!). Jag skrev faktiskt en kort grej i morse men blogg.se har uppenbarligen fuckat lite idag så det blev inget.

Sitter här med barnen och halvglor på Körslaget, det är faktiskt inget höjdarprogram. Min käre sambo är på väg hem från jobbet. Han blev akutinringd tidigare idag men på grund av en mycket trevlig kväll med grannarna igår så åkte han inte iväg förrän vid sexrycket. Trist att behöva ka och jobba en lördag.

Kvällen igår blev verkligen hellyckad, så sjukt trevligt hade vi. Roligare än nyår var vi alla överens om. God mat och goda drinkar =) Granne D tyckte att vi nästa nyår ska åka iväg och låtsasjobba för att höras under dagen och planera ihop en spontanmiddag i hopp om att det blir lika trevligt som igår =) Jag tycker alltid att det är så att det är de spontana grejerna som blir roligast, inte de fester som har planerats långt i förväg.

Jag tror att man skulle kunna säga att min underbare son kan krypa. Han har inte riktigt förstått förtjusningen med det hela än men han behärskar tekniken så att säga.

Jag bara väntar med spänning på att vi ska boka resa nu, jag behöver något att se fram emot. Vet ni vad som är så bra också, det är det bara tar 3½ timme att flyga till Mallis (eller Mazurka för att citera min dotter), det är ju en piss i Mississippi faktiskt. Jag fixade ju 6 timmar till Gran Canaria så då borde 3.30 vara larv bara. Kanske ska jag våga mig iväg på en riktig långflygning någon gång. Vi har ju siktat in oss på Sunwing Resort Bangtao Beach i Thailand. Målet är att ta oss dit när min darling fyller 30.

Ikväll/natt måste jag skriva som ett djur, måste få undan massor nu. Satt hos mamma en stund idag när jag piggnat till ordentligt. Fick klart inledningen då. Så nu är jag klar med inledningen och hela metoddelen.

Vi hörs

Ruggigt trött

men jag kan ju inte svika er mina vänner. Vi har haft en otroligt trevlig kväll, här har ni ett skäl till att jag ska och sussa nu...



Vi har haft lite groggbuffé, mycket trevligt!

Natti natti!

Läs låttexten!!!

Så fin text, den är lite vemodig, hoppingivande och underbar. När jag lyssnar på låten så kan jag nästan komma ihåg hur det kändes ibland innan jag träffade Erik (min darling) och trodde att jag ALDRIG skulle träffa någon.... Men det är såklart, det är ju skam på torra land om jag som är så snygg skulle gå singel alldeles för länge (obs! ironi, jag försöker bara peppa mig själv).

Allvar igen... LÄS TEXTEN, gaddämmit!

This time, I wonder what it feels like
To find the one in this life, the one we all dream of
But dreams just aren't enough
So I'll be waiting for the real thing, I'll know it by the feeling
The moment when we're meeting, will play out like a scene
Straight off the silver screen
So I'll be holding my own breath, right up 'til the end
Until that moment when, I find the one that I'll spend forever with

Cause nobody wants to be the last one there
Cause everyone wants to feel like someone cares
Someone to love with my life in their hands
There's gotta be somebody for me like that
Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they're not alone
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there

Tonight, out on the street, out in the moonlight
And dammit this feels too right, it's just like deja vu
Me standing here with you
So I'll be holding my own breath, could this be the end
Is it that moment when, I find the one that I'll spend forever with

Cause nobody wants to be the last one there
Cause everyone wants to feel like someone cares
Someone to love with my life in their hands
There's gotta be somebody for me like that
Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they're not alone
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there

You can't give up, looking for a diamond in the rough
You never know, when it shows up, make sure you're holding on
Cause it could be the one, the one you're waiting on
Cause nobody wants to be the last one there
And everyone wants to feel like someone cares
Someone to love with my life in their hands
There's gotta be somebody for me, ohhh

Nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know their not alone
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there
Nobody wants to be the last one there
Cause everyone wants to feel like someone cares
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there

By the way så kan ni ju lyssna/titta också

 

Enjoy!

Det kommer bli så bra!!!

Jag har varit och hälsat på på nya jobbet! Kan ni förstå att jag är så vuxen nu att jag ska börja jobba vid 30-års ålder! Sensation! Jag tror att jag kommer att trivas kanon, urtrevliga arbetskamrater. Jag som hade tänkt att jag skulle vara tvungen att shoppa ordentliga utekläder nu när jag ska börja jobba. Som bekant är man ju ute ibland då och då på en förskola. Men vet ni vad, det finns arbetskläder, en stor, varm, mysig jacka och tillhörande överdragsbrallor, perfekt! Bra arbetstider också, var fjärde fredag till exempel slutar jag 13.15, hur lyxigt är inte det på en heltidstjänst!!! Gäller bara att hålla ordning på det rullande schemat på fredagar.

Sitter i biblioteket igen och ska alldeles strax köra igång och skriva lite till. Ikväll ska vi äta middag med grannarna, kanske dricka upp lite vin som blev kvar sen nyår.

Vi hörs, ha en trevlig fredag!

Dagens outfit!

Ingen blogg är komplett utan dagens outfit. Jag har motstått frestelsen länge nog nu, men jag vill vara som alla andra!!! Blondinbella, KENZA, Stina-Lee (jag kollade på topplistan över mest lästa bloggar), jag vill vara lika ball som dem!!!

Dagens outfit, here u go:



Mina julklappstofflor!!!

Skriva lite till + chipssug

Nu sitter jag här igen och ska pilla med lite mer uppsats. Jag har insett att det nog bara är att lägga ner bloggen när jag har gjort klart mitt examensarbete, vad ska jag skriva om då? Nada, zip, zero... ingenting!

Jag unnade mig en ledig kväll faktiskt, jag har spelat Wii fit och Super Mario Kart (jo, det är sant, jag fyllde faktiskt 30 i höstas).Sjukt jobbigt med Wii fit faktiskt, hula hoop och rhytm boxing men det är nog bara jag som är otränad =/

Chipssugen är jag, konstigt eftesom den månatliga förbannelsen har tagit slut för denna gång (kanske dags för the great porrsång igen if u remember). Nä, vi brukar faktiskt få till det lite oftare än en gång i månaden faktiskt =) Jag tror att jag är chipssugen för att jag har druckit ett glas vin. Eftersom jag har druckit ett glas vin, mina vänner, så kan jag meddela att min fjortisfylleångest har släppt greppet om mig. Det absolut sista släppte när jag pratade med grannen idag och hon försäkrade mig om att jag bara var glad och att jag inte gjorde bort mig. Sen att jag knappt kommer ihåg tolvslaget det kan vi helt enkelt stryka ett streck över nu tycker jag... watch me --------------------------------------------- (ett streck alltså).

Nästa vecka ska vi nog boka resa, allt är nästan klart, våra med resenärer ska bara bestämma sig för vilken typ av rum de ska husera i.... Det betyder att jag kommer att avverka ytterligare ett Svenssoncharterresmål, hip hop hooooooooooorraaaaaaaaay för mig...

Nu ska jag skriva lite metod och procedur och skit, i morgon ska jag till nya jobbet och sen leka big biblio!

Puss

Återkommande felskrivningar

Har ni också varit med om att man när man sitter vid datorn och skriver har vissa ord som ALLTID blir fel och de blir alltid fel på samma sätt.

Jag har idag hakat upp mig på att jag inte kan skriva gymnasiet i olika former.Det blir hela tiden gymnaiset, skitirriterande.

När jag pluggade på Mälardalens Lekskola så brukade jag skriva med en kille och han skrev alltid markand istället för marknad. Hela tiden.

Konstigt.

Nu ska jag gå och flytta på bilen för i den här Gestapostaden så får man inte stå för länge på en och samma parkeringsplats..

Big Biblio... Live update

Tjoho!

Nu leker jag big biblio big time... Jag får faktiskt lite gjort måste jag säga, finns inte så mycket annat att göra här. Men jag ser att det har börjat singla lite snö utanför fönstret och ni som känner mig vet att jag mår ytterst dåligt när jag måste köra bil i sånt väder! Men, faktum är ju att jag nu ska börja jobba på måndag och då måste jag köra oavsett väder. Jag misstänker att jag inte blir så vidare värst långvarig på det jobbet om jag stup i kvarten måste stanna hemma på grund av att jag inte vågar köra! Ha, ha... i värsta fall får väl Erik komma in och hämta mig, då blir han lycklig.

Hörrni, tanken var ju som sagt att jag skulle plugga här och inte sitta och leka på internet.

Ha det bra!

Sing star + nyårskalas = sant???

Haha... hade lite småtrist så här på kvällningen och satt och kollade på nyårsbilder som diverse löst folk har publicerat på fejjan, FB eller whatever (kom på att FB kanske används när man menar Flashback??) shit the same som man säger på svenska. Jag gjorde i alla fall en revolutionerande upptäckt... Det verkar som att halva Sveriges befolkning har lekt, spelat (vilket ord passar bäst) Sing star på nyår. Detta inkluderar självfallet även undertecknad. Är vi så kändiskåta att vi sjunker så lågt att skråla till gamla urkassa schlagerdängor på fyllan var och varannan fest??? Vad är det som driver människor till sånt egentligen? Jag kan ju bara tala utifrån mig själv, jag är ju så förbaskat bra på att sjunga så att stjärnorna i himlen slutar att blinka för en stund och bara lyssnar till min skönsång (in my dreams såklart). Den bistra sanningen är att jag helst undviker att nynna trallvänliga barnsånger för att jag är rädd att skrämma barnen. Som förälder ska jag motivera barnen och låta dem testa saker och ting och genom att sjunga för dem så kanske jag för alltid förstör den glädje som musik kan skänkaoch det vore otroligt fult av mig som förälder att göra så mot mina stackars oskyldiga barn som inte ens bett om att få bli satta till världen. Själv leker jag aldrig Sing star nykter... det är att häda mot spelet. Jag var tvungen att göra det en gång, häda spelet, sjunga nykter... det var på min praktik för ganska exakt ett år sedan.För det första gjorde jag praktik i en skola = där är man nykter, för det andra så var jag gravid = då är man nykter. Det var lite jobbigt men det var av någon konstig anledning inte alls lika roligt att spela som när man är på fest. Mycket förundrande.

För en stund sedan kom min kära familjeförsörjare, darling, lover hem. Han har bara jobbat 15 timmar idag. Det tycker jag var lite mesigt, hade han inte kunnat stanna en sketen timme till så han i alla fall hade gjort två arbetsdagar i en, som Wash & Go typ om ni kommer ihåg.

Jag borde nog tänka på refrängen faktiskt, jag ska ju leka Big Biblio i morgon och det känns inte ett dugg upphetsande men förhoppningsvis ger det något i slutändan.

Ont i huvudethar jag också, troligtvis posttraumatiskt stressymtom efter att ha blivit så totaldissad av mitt intervjuoffer.

Hoppas att ni är vettigare än vad jag är och redan sover.

Årets nykomling

KLeerup skulle helt klart vinna där. MEN, Han var full (skulle jag också varit på en Grammisgala) och hade skitigt hår (skulle jag INTE haft).

Nina Persson

Jag är väldigt svag för henne och tycker att hon är stencool men jag har inte bestämt mig för om hennes påfågelimitation på huvudet faller mig i smaken...

Jag tittar alltså på Grammisgalan om någon har missat det.

Ärligt...

Tur att Joey Tempest inte är min polare... Kul när han kommer på smokingmiddag och är uppklädd till tänderna i sina snyggt sittande jeans, läckra skjorta med tillhörande väst... hade han boots på sig eller? Glömde kolla.

Adam & Gry

Måste vara Sveriges mest synkade programledarpar! Jag gillar verkligen dem!!!

Undrar om min käre sambo hade tänkt komma hem snart eller nåt, det skulle vara trevligt...

Hur i helvete...

Hur fan kan Kent INTE vinna Årets grupp??? Jag fattar ärligt talat ingenting... jag kanske inte ska titta på Grammisgalan i alla fall... *skitsur*

Coolt!

Takida öppnar storslaget med Curly Sue! Värsta balla kören också!

Cock cake (på begäran av Amelie)

Den här kakan var verkligen larvigt enkel att göra. Nästan pinsamt att en simpel kaka kan vara så god...

Here you go:

Tuppkaka
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
75 g smält margarin

Rör (vispa ej!) ihop ägg och socker. Tillsätt mjölet och rör om. Smält margarinet och tillsätt även detta. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda i 200 °C under 25 minuter (ofta längre - känn efter!)

Jag hittade ett annat recept också där man istället hade hyvlat smör ovanpå och lagt på mandelspån, jag tror att det var på Tasteline om det är någon som är intresserad.

Baka lugnt!

Fan så irriterande!

Jag tog mig upp i morse, mamma kom hit och skulle barnvakta så att jag skulle kunna åka och genomföra min intervju. Så, vad händer när jag kommer dit? Inte fan är det någon lärare där som jag ska intervjua. En annan lärare ringde upp det frånvarande intervjuoffret och jag fick prata med vederbörande.

-Det strulade visst till sig, jag är i Funäsdalen och åker skidor...

Vad fan säger man? Jag blev så paff så jag blev inte ens arg, så mesig jag är. Men samtidigt så är jag ganska beroende av den där intervjun till mitt examensarbete så jag ville inte bränna några skepp genom att bli asförbannad heller. Vi kom i alla fall överens om att göra intervjun via telefon i nästa vecka. Så jävla skitirriterande...

Jag åkte vidare för att handla, vi ska äta tacos hos mamsen ikväll så jag tog på mig att shoppa till det eftersom jag ändå skulle ut och åka. Då ser jag att Blodbussen står utanför. Jag har länge tänkt att jag ska börja ge blod men har inte fått häcken ur. Dessutom så fick jag veta att man måste vänta nio månader efter förlossningen innan man får ge blod. Men nu stod alltså bussen där så då tog jag tillfället i akt att gå in och anmäla mig. Jag hatar att ta blodprover men det gick bra, det är ju inte så fasligt ofta man ger blod heller, tre gånger om året har jag för mig att de sa. Så nu är jag snart blodgivare.

I morgon (och säkert hela helgen) ska jag leka Big Biblio, det är ett uttryck som jag och två andra myntade under vår studietid på Mälardalens Lekskola när vi satt och toktentapluggade i biblioteket. Suck vad jag kan sakna den tiden ibland. Då hade jag ganska nyligen träffat min darling också =)

I morse kunda jag även glatt konstatera att julens frosserier inte har satt några märkbara spår på min lönnfeta kropp.
-0,4 från lägsta noteringen innan jul. Trevligt, trevligt! Hoppas att det fortsätter så utav sig självt!

På fredag ska jag till nya jobbet och få lite schema och sånt sen på måndag så sätter det igång på allvar. Lite läskigt men roligt, roligt!

Ikväll är det Grammisgalan. Heja Kent, resten skiter jag högaktningsfullt i, bara Kent vinner sina kategorier!

Amelie, jag skulle godkänna en av dina kommentarer och då halkade jag till med musfan i ett oövervakat ögonblick och TAR BORT den istället... *ledsen* Bara så du vet att det inte var meningen...

Dessutom så har jag idag tagit ut skilsmässa med FL, jag har således inget konto där längre. HAHAHA... känns bra! FB får nog vara kvar ett tag till tror jag men det är inte helt otroligt att det kontot också ryker snart.

Nu har jag nog öst ur mig det mesta jag hade på hjärtat just nu...

Take care out there

Världens sämsta mamma!

Det är jag det! Nu har den yngsta medlemmen i vår lilla Svenssonfamilj somnat (förhoppningsvis för natten). Då sätter jag mig och ska plugga och det innebär att jag har parkerat dottern framför Madagaskar i vardagsrummet. Det är ju nu jag ska passa på att umgås med henne så att hon får lite egentid. Men då blir det inget pluggat... fan... det gör ont faktiskt. Det hade varit en grej om familjeförsörjaren hade varit hemma men han har inte slutat än =,(

Jag försöker att trösta mig med att det är en övergående period men det lindrar inte mitt dåliga samvete...

Fan... jag hade hoppats att de skulle vara färdiga med sin drifttagning idag så att herrn i huset kunde vara ledig i morgon så att jag hade kunnat få lite fler saker gjorda än bara intervjun men sån tur har jag ju inte så klart... Det känns som att någon högre makt inte vill att jag ska bli klar med min utbildning... jag orkar snart inte leva med den här jävla ångesten och dåliga samvetet längre...

*ledsen*

Jag är så duktig...

ibland... när jag vill (och det är inte allt för ofta). I alla fall så gick jag INTE och la mig i morse utan jag satt och slet med det jag skulle slita med, nämligen med den där grejen som börjar på u.

Jag har hunnit med att hämta dottern hos mamma också, passade på att dricka lite kaffe på samma gång. Nu har jag laddat kaffebryggaren igen och ska försöka få undan lite mer u-relaterade grejer.

Kaffedags

Så trött idag igen. Jag kämpade emot lusten att gå och lägga mig nu när sonen somnade in för sin förmiddagslur. Istället drog jag igång kaffebryggaren och hoppas på ett under, att John Blund ska hålla sig borta några timmar, gärna tills inatt. Har ganska många grejer att förbereda till i morgon. Jag ska intervjua en mattelärare i morgon, jag ska åka och hälsa på på nya jobbet och så det gamla vanliga, ni vet. Jag orkar inte ens skriva det där u-ordet igen.

Sambon jobbar sent idag igen så jag kommer troligtvis inte att få så mycket gjort under dagen heller. Det är så tyst och tomt här hemma när inte dottern är här. Hon har sovit över hos mormor i natt, att en treåring kan ta så mycket plats =)

Ganska skönt att det är sista röda dagen på ett tag nu. Okej att jag är ganska förslappad av mig i vanliga fall men alla dessa helgdagar till höger och vänster är förgörande för alla rutiner.

Undrar om mitt smarriga kaffe är klart snart? Ibland saknar jag mitt hasselnötskaffe som jag alltid drack när jag bodde i Västerås, det var en riktig höjdare!

Jag känner mig lite tom i hjärnan idag det skulle vara så skönt att gå upp och lägga sig i sängen och läsa några rader i min bok och somna en liten stund men nej... jag ska vara duktig nu den korta stund som F behagar sova.

Jag vill komma igång och börja träna igen, känner mig som en soffpotatis...

Kaffet klart,
Vi hörs

The cock cake

Jepp... Jag bakade lite här innan min loverboy kom hem. Eftersom jag inte är bullmamma på heltid så finns det inte så vidare värst många ingredienser att tillgå i mitt hushåll. Jag ska vara glad över att det fanns ägg hemma (rester från vår brunch i lördags). I alla fall, jag hittade ett trivsamt recept på TUPPKAKA (fritt översatt till engelska = cock cake). Den blev faktiskt helt okej, lite som en gulvit kladdkaka (utan chokladsmak då). Dens tår mig i alla fall upp i halsen just nu, tog nog en alldeles för stor bit, men smarrigt var det.

Ibland önskar jag att jag var lite mer språkbegåvad och kunde hålla lite högre nivå på mina inlägg. Kanske till och med skriva om lite mer intressanta händelser, då menar jag inte att typ Filip är röd i häcken eller att Ida är skitig under naglarna. Utan kanske analysera läget vid Gazaremsan eller en mer djupgående diskussion kring vilken som är Carolina Gynnings riktiga hårfärg och sånt... Det skulle väl vara intressant... eller inte kanske, nähä, nä nä... dissa allt jag hittar på bara, gör det. Tänk inte på att jag är en känslig varelse av kött och blod.

Nu håller min rymdraket på att värma upp där borta, måste sticka, hasta la vista och I´ll be back och allt sånt

Puzz o kräm

Värmebölja!

Nu är det faktiskt bara -7,1 grader här, sensation! Eldar som en dåre för att hålla värmen, det ligger stadigt runt 22-23 grader varmt inne och det är lagom tycker jag =)

Ni har väl sett vilken snygg blogg jag har fått... det är Maritha som har varit i farten! Riktigt nice tycker jag! Måste nog lära mig lite sånt där själv tror jag.

Filip verkar definitivt ha kommit ur sin matvägransperiod och äter numer som en hel karl. Idag har han ätit (intresseklubben antecknar) gröt, en halv macka med ost, 4 fiskbullar och potatismos, 1 hel macka med ost, nästan en hel barnmatsburk och 1 flaska välling. Klockrent skönt måste jag säga. Nu har han vaknat igen och håller låda i sin säng, tokunge, är det inte det ena så är det det andra.

Erik har jobbat låååååååååååååååååååångdag idag, så tråkigt när han måste vara med på drifttagningar, det blir lätt 11- till 12-timmarspass några dagar då. Förvisso lite extra klirr i kassan men det är så drygt att bara vänta på att klockan ska gå. Han ska jobba 8-20 i morgon också och i morgon är det RÖD dag, det betyder lite extra pengar och det betyder också att ytterligare en dags uppsatsskrivande går bort för min del. Jag ska sätta mig lite strax, bara Fillepille somnar om så att jag och Erik kan spela klart vårt Super Mario Kart-race =)

Så skönt att slippa FB och FL fortfarande... helt perfekt med en avvänjningsperiod (jobbigt ord) så här. Jag tror faktiskt att det är fördummande att sitta för mycket på FL, bara prettomorsor som tävlar om vem som har snyggast vagn, bär sitt barn mest i sjal och vem som gör den bästa EGNA barnmaten... Och självklart vem som ALDRIG lämnat sina barn till en barnvakt för att rå om sig själv eller sin parrelation... nä, vaddå, sex kan man väl ha när barnen blir stora? Jo, men tjena, gör det du...

Nä, vi hörs imorrn hörrni!

Sussa tight!

Året som gått...

Jag tänkte att det kanske kunde vara på sin plats med en liten lista...

Januari: Jag börjar bli lite rund om magen och påbörjar min sista termin på lärarprogrammet


Februari:
Jag är ute på min slutpraktik och är så trött, så trött. Erik jobbar långa dagar i Uppsala och jag försöker hänga med så gott det går. Kent-konsert i Västerås.


Mars:
Det börjar dra ihop sig till bebisdags. Vi åker på vår obligatoriska påskresa till fjällen. Underbart med lite ledigt.


April:
Filip bestämmer sig för att göra entré med buller och bång nästan fyra veckor för tidigt. Jag hinner precis avsluta min praktik och få en dag ledigt innan han kom ut. En jobbig period med otaliga resor fram och tillbaka till Danderyd på grund av gulsot.


Maj:
Min finaste Ida fyller 3 år och vi försöker komma in i rutinerna nu när vi har blivit fyra i familjen.


Juni:
Erik går på föräldraledighet och jag jobbar i fem veckor på sommarskolan. Underbart skönt att få jobba och träffa lite folk. Båten är i vattnet och under några fina dagar åker vi iväg och solar och badar. Ida börjar på förskola. Kent-konsert i Sthlm, underbart!


Juli:
Sommarskolan är slut runt den 17 och Erik går på semester istället. Vi åker till Astrid Lindgrens Värld och Öland.


Augusti:
Var ut med båten när det var fint väder. Erik jobbar några veckor. Vi drar iväg till Gran Canaria och firar min 30-årsdag.


September:
Kommer hem från GC och återgåendet till verkligheten kommer som ett slag i ansiktet och september blir aningens deppig. Jag startar denna blogg.


Oktober:
Jag börjar nysta så smått med examensarbetet. Jag lyckas börja gå ner i vikt och kommer igång med träningen riktigt bra. Filip blir sex månader och blir döpt.


November:
Jag börjar få riktig uppsatsångest och det mesta känns åt helvete. Jag får jobb. Vi blir totalt insnöade i slutet av månaden.


December:
Julen bara försvinner i min uppsatsångest, jag vet ärligt talat inte riktigt var december tog vägen.


Gud vad futtigt ett år känns när jag skriver ihop det så här. På några rader lyckas jag sammanfatta ett helt år, jag har verkligen inget liv!


SUUUUUUUUUUUUUCK!!!

Okej... jag är allvarligt riktigt glad över att min lille söte son behagar äta lite mer än förut... men vad fan, han har istället börjat vakna mitt i nätterna och tokvråla... Jag har precis suttit däruppe med honom i ungefär 45 minuter, han fick en flaska välling och verkade somna. Nu hör jag hur han sitter (han har ju äntligen lärt sig att sätta sig upp) där uppe i sängen och snackar... och verkar hellycklig. Men snart brakar väl helvetet löst igen när han fattar att ingen tänker haka på hans joller. Jag tror att det snart är dags att ge den lille herrn ett eget rum och köra någon gräslig sovmetod. Det gjorde vi med Ida och det funkade hur bra som helst, hon verkar till och med ganska normal också trots 5-minutersmetoden light.

ememememem... aaaahhhaaahhhAAAAHHH så låter det där uppifrån... så är det tyst en liten stund och så kommer det en ny harang. Riktigt charmigt och jag har världens lust att bara gå upp och pussa och gosa men det är ju inte så lämpligt när det är meningen att det är natti natti. Jag och Erik sitter här vid köksbordet och fnissar gott i alla fall.

I´m back!

Lessen att jag har varit lite frånvarande. Innan alla spekulationer om att det är på grund av fylleångest så dementerar jag det redan nu. Grejen är den att jag har bett min käre sambo att spärra lite olika sidor på internet för mig så att jag ska ägna min datortid till att pilla med uppsats. Fungerar väldigt effektivt faktiskt och jag måste medge att det är ganska befriande att inte behöva sitta på FB och FL heeeeeeeeeeeeeeeeeela tiden så de sidorna får fortsätta vara spärrade ett ganska bra tag till tror jag...

Men nu ikväll kunde jag inte hålla mig ifrån bloggen längre och av de sidor jag alltid brukar surfa runt på så tar bloggen minst tid i anspråk.

Fick ett trevligt samtal från Eriks syster ikväll så nu har vi börjat leta runt efter någon bra solresa i slutet på augusti!!! SÅ JÄVLA NICE... lutar just nu åt Sunwing resort på Mallis.... Det är ju så underbart bra för barnen på de där ställena. Inget är bestämt än men det verkar lovande. TJOHOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! Då ska jag vara så snygg att jag kan träna aerobics under semestern!

Jag fick en kommentar angående mitt svammel om alkolås på mobilen. Jag kan meddela att det är ingen som behöver känna sig träffad. Jag är fullt medveten om vilka jag ringde, det var fyra stycken och dessa ville jag verkligen byta några ord med och jag var då inte speciellt påverkad heller =) I LUV YOU!!!

Jag har grav ångest över uppsatsen (nähääääääääää??!!!??) men jag har bestämt att nu i veckan så är Erik lite ledig och då ska sitta heltid på biblioteket och bara tokskriva så nu ägnar jag tid åt att pilla i ordning lite tabeller och annat kringtjafs.... Jag borde allvarligt talat gå till farbror doktorn och be om ett gäng Fluoxetin eller något så att jag tar mig igenom det här med förståndet i behåll... Det absolut värsta ångestframkallanda jag har varit med om... EVER (nähääääääääää, det var det ingen som visste va???!!!)

Halleluja... Filip har ätit ordentligt TVÅ dagar i rad nu... igår vid lunch lossnade det och han smaskade korv och rotmos för fulla muggar och en HEL barnmatsburk till middag och sen pannacotta till efterrätt. Ja, jag är en värdelös morsa som ger mitt barn SOCKER när han bara är en hjälplös 9-månadersbäbis... fy fan, soc nästa va?

Hörrni, it´s wunderbar 2 b back... ses snart igen!

PUZZ O KRÄM OCH GOD FORTSÄTTNING!!!  <3 (big 14-is varning!) (på att göra hjärtan <3 alltså)

Mår som jag förtjänar idag

Näe, det låter värre än vad det är. Är inte speciellt bakis,bara väldigt trött. Drack way toooooooooooooo much igår. Det är inte bra, måste nog skärpa mig lite på den fronten. I och för sig dricker jag nästan aldrig nu för tiden så jag fattar inte varför det går överstyr ibland.  Usch...

Vi hade i alla fall trevligt igår, god mat, roligt att spela Sing star och alla barn levde rövare...

Ska sätta mig och plugga lite nu, sen blir det pizza och annat onyttigt...

God fortsättning, snart är det sommar!


Snark...

Borde haft alkolås på mobilen... jag har inte ringt några farliga nummer,men ändå! De jag ringt har jag velat prata med ju... Tvingade iväg Erik med D & D till bubblet... Det behöver han, lite skitsnack i goda vänners lag... I love him... Nju ska jag bära Ida till  hennes säng, sen ska jag försöka tamig själv i säng... Lättare sagt än gjort kanske... Lite för mycket öl och vin ikväll kanske... Haft bra ventilerande samtal med systrarna...och med grannen... de verkar förstå oss i alla fall, sen får vi se hur det blir.... Vodka Red Bull är fortfarande INTE gott, trots alla år... men lite kanske...

NATTI NATTI

RSS 2.0