Söndag

Jag längtar tillbaka till Mallorca... den underbara sandstranden. Jag har aldrig sett något liknande, helt vit och finkornig som mjöl, helt otroligt. En sen kväll så fick barnens farmor barnvakta lite så att jag och Erik kunde gå och bada. Det var kolsvart ute och så gott som fullmåne och helt stilla på vattnet. That´s what I call romantic!!!

Mitt fiiina halsband har kommit men jag har varken tagit kort på det eller ännu mindre laddat upp något så att jag kan visa. Det är så jävla snyggt, precis som jag ville ha det. Jag lär ju beställa fler saker därifrån, that´s for sure.

Igår var det städdag här på vägen. Därför packade jag och granne M in oss i bilen och åkte och shoppade lite istället. Mycket trevligare.

I fredags så var jag över till granne M och slöade och drack kaffe medan barnen lekte. Sen kom D och Erik hem och då skulle vi ta en fredagsöl. Jag drack en 50 cl, en 33 cl och sen en 25 cl och blev så gott som kabrakfull! Hur är det möjligt? I och för sig hade jag inte ätit så mycket, det kanske var därför? Jag tror det men det var inte speciellt roligt inte.

Nu har det börjat hända lite grejer här hemma igen. Igår så började Erik och D sätta upp foder runt dörrar och fönster och de fixade lite golvlister. Nu är de och shoppar ännu mer saker som de ska fixa med idag. Så skönt när det händer lite saker. Ikväll har jag och Erik bestämt att vi ska slipa och sätta upp renoveringstapet i köket så det kan målas där i veckan och efter det så kan vi ÄNTLIGEN sätta upp spisfläkten. Vi har faktiskt levt utan spisfläkt i snart 2 år. Det funkar ju men det är trevligare med en fläkt tycker jag. Efter det så ska vi ta tag i barnens rum. Idas rum fixar vi först och sen ska Filip äntligen få ett eget rum. Ska bli så skönt att fixa i ordning ordentligt!

Nu ska jag gå och städa i badrummet. Det behövs verkligen men jag har ingen lust...

Jag har precis läst ut en av mina böcker, de är så bra så jag skulle vilja sträckläsa dem. Jag håller på att avverka serien om kommisarie Harry Hole av Jo Nesbo, underbart bra och inte förutsägbara för fem öre. Eller jag tror att jag vet för det verkar så självklart men det är det inte och det är det som är så fantastiskt!

Nu badrum...

Att sakna någon

De senaste dagarna har jag kommit på att jag saknar Erik. Det kanske låter konstigt men när vi kommer in i intensiva perioder med jobb och sjukdom så blir faktiskt den dagliga närkontakten lidande och då saknar jag så klart honom. Därför önskar jag att jag blir frisk snart så jag orkar engagera mig lite.

Igår och idag så har jag och barnen varit hemma och kurerat oss. Det positiva är att det går åt rätt håll det negativa är att jag är så fasligt uttråkad. Jag skulle behöva göra en massa saker så att det ska börja kännas som ett hem här men jag ORKAR inte, jag har ingen som helst ork. Det beror så klart på min dunderförkylning, men ändå. Nu i helgen och nästa vecka ska vi komma igång med allt har vi sagt.

Jag undrar verkligen hur de fixar allt på jobbet när jag är borta? Inte för att jag är oumbärlig på något sätt eller så MEN, igår och idag så fanns det ingen ordinarie personal på min avdelning! (Jag får väl skriva MIN avdelning när jag är avdelningsansvarig va?) M är tjänstledig torsdag och fredag och A är sjuk och jag vabbar... Stackars alla små söta barn. Hoppas att de har det bra. Jag får väl se på måndag när jag kommer tillbaka. Jag verkligen gillar mitt jobb mer och mer. Jag känner inte alls samma önskan att ta mig till skolan längre. Det finns så mycket inspirerande arbete som jag vill få gjort där jag är nu innan jag tar mig vidare. På fredag nästa vecka har vi planeringsdag, det är välkommet. Vi behöver verkligen snacka ihop oss om hösten.

Nog om det. Jag väntar otåligt på min födelsedagspresent som jag har beställt. Det är så trivialt som ett namnsmycke men jag hittade VÄRLDENS finaste och jag kan inte vänta... Jag har även hittat mina julklappar där så jag har redan satt ihop en beställningslista till Erik så han inte behöver fundera på vad han ska ge mig =) Kolla HÄR vad fina grejer. Jag tänker inte säga vad jag beställt än =)

Jag och Viktklubb har blivit kompisar igen. Jag ska inte hetsa ner mig i vikt den här gången utan det ska få ta lite tid så att jag verkligen kommer in i att äta bra så jag kan hålla det. Nu är det inte så att jag går upp och ner i vikt som en jojo. Förutom ca 2 semesterkilon som jag lagt på mig så väger jag fortfarande lika mycket som efter mitt förra Viktklubbande, så det så, ha! Nu är det bara de där sista envisa kilona som ska väck, därför har jag satt lite längre tid på det hela. Jag och grannen har deadline i mars 2010 då vi ska till Thailand. Vi har gett oss fan på att INTE se ut som strandade valar på beachen helt enkelt. Dessutom ska jag på bröllop i februari och då är det inte heller helt fel att se rätt ut.

Hörs lite senare...

Är det kanske höst nu?

Jag tror det. Här om morgonen när jag skulle iväg till jobbet så skulle jag slänga en snabb blick på termometern för att se om jag möjligen skulle ta en tröja på mig... Jag fick en köldchock när siffrorna sjönk in i mitt medvetande.... 3,7 grader. Tack och lov plusgrader men jag trodde att jag skulle smälla av. Det sjuka var att senare på dagen stod jag på vår gård på jobbet och höll på att smälta bort för att solen gassade. Härligt, härligt.

Något annat som är/var härligt är vår supersemester vi hade på Mallorca, Alcudia! Sol, 30-35 grader varje dag förutom första dagen då det var lite molnigt, men det var fortfarande supervarmt. Vi gjorde absolut ingenting och de svåraste valen vi var tvungna att konfronteras med var vilken pool vi skulle ligga vid. Eller om vi skulle gå de futtiga meterna till stranden och ta ett havsdopp? Eller vad man skulle välja för smaskigt att lägga på tallriken under frukost-, lunch- och middagsbufféerna =) Jag är nöjd! Flygresorna fram och tillbaka gick hur bra som helst. Filip somnade direkt efter start båda gångerna och sov en timme. Jag är väldigt tacksam att det endast tar lite drygt tre timmar till Mallorca. Det är inte helt enkelt att flyga med en 1,5-åring som inte har en egen flygstol inte! Mycket spring i benen på de där små vill jag lova. Det ska bli intressant att se hur det blir att flyga i en helvetes massa timmar till Thailand i vinter. Filip fyller ju 2 strax efter att vi kommer hem därifrån och har således ingen egen flygstol på den resan heller... det blir säkert bra.

Hur är det på jobbet då? Jotack, bara bra... Det skulle vara ännu bättre om vi alla tre "fröknar" kunde vara där samtidigt någon gång också =) Det började med att A blev sjuk och var borta nästan en vecka. Hon jobbade en dag innan det var dags för mig att gå på min tvåveckors föräldraledighet. Jag kom tillbaka till jobbet förra torsdagen och idag, onsdag, är jag hemma och vabbar för Filip är sjuk. Jag är i och för sig också sjuk men det är bättre att vabba och det är ju inget fel i det för jag har ju ett sjukt barn.

Nu kom min darling hem från grannen och grannen är med. De kollar på matchen mellan Barca och Inter på internet och det skulle tydligen vara bättre mottagning här än där... Jag vet inte, det blir säkert bra.

Hemma i morgon med så får jag se på fredag hur landet ligger så att säga.

RSS 2.0